Les escoles bressol de Sabadell incrementen la qualitat del servei

El Ple municipal aprova l’adjudicació del servei de gestió d’aquests centres educatius després de la finalització de l’anterior contracte

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Ple municipal ha donat avui el vistiplau a l’adjudicació del contracte de serveis per a la gestió de les escoles bressol i centres d’educació infantil i familiar municipals. Un tràmit que introdueix diferents millores respecte del contracte anterior, que ara ha finalitzat després de ser adjudicat fa quatre anys.

Entre els avenços més destacats del nou contracte figura la incorporació de millores en la qualitat del servei. En concret, s’ha augmentat el nombre d’hores dels tècnics/ques de suport i de la psicopedagoga; hi haurà alumnes d’FP dual a totes les escoles i s’han millorat les partides econòmiques vinculades al servei de menjador i el manteniment, entre d’altres.

 

A més, aquest curs s’ha implantat l’I2 (per a infants de 2 anys) gratuït intentant oferir totes les places possibles per donar resposta a la demanda existent. Això ha implicat que actualment totes les escoles estiguin funcionant a la seva màxima capacitat i que pràcticament no hi hagi places vacants a cap dels nivells. Sabadell disposa d’11 escoles bressol amb un total de 1.148 alumnes (I0: 56, I1: 359, I2:733).

El nou plantejament suposa un esforç econòmic per part de l’Ajuntament amb el propòsit d’avançar en diversos aspectes que poden incidir en la millora del servei. Aquest s’ha adjudicat a les dues empreses que ja portaven a terme el servei: GEDI, Gestió i Disseny SCCL per un import d’4.364.550,2 euros, i INCOOP SCCL per 4.438.963,37 euros.

La durada del contracte va des de l’1 de març de 2023 fins al 31 d’agost de 2024 i es preveu una pròrroga del contracte de dos anys, des de l’1 de setembre de 2024 fins al 31 d’agost de 2026.