Les claus de l’últim Ple Municipal de Sabadell

Avatar photo

L’últim ple municipal de l’any de Sabadell ha aprovat un Pla de Salut Mental i Addiccions per al període 2024-2031. Un document que suposa un abans i un després i, que tal com ha afirmat la regidora de Salut, Sílvia Garcia, “és la primera vegada que es posa sobre la taula una eina per abordar la salut mental des d’una perspectiva local i comunitària“.

Aquest pla contempla accions a desenvolupar des del 2024 fins al 2031, les quals es concretaran a partir de les propostes d’una comissió tècnica, formada per entitats, institucions de la salut i tècnics municipals. “És un instrument per tal d’afavorir que els diferents agents del territori que treballen per a la millora de la salut mental i la prevenció de les conductes addictives puguin disposar d’espais per a la coordinació i la planificació”, ha destacat la regidora de Salut.

Des de l’oposició, han celebrat la voluntat i finalitat d’aquest pla, ja que ho consideren una prioritat per a la ciutadania. Tanmateix, han qüestionat l’operativitat del pla tenint en compte els límits de les pròpies competències municipals.

Ràdio municipal: sense direcció des de 2017

El ple municipal ha prorrogat per un termini d’un any el contracte programa amb l’empresa municipal Comunicacions Audiovisuals SL, que és la principal font de finançament de Ràdio Sabadell.

Una renovació del contracte programa que els grups de l’oposició Sabadell en Comú Podem i Esquerra Republicana han aprofitat per recordar que la ràdio municipal porta sis anys i mig sense direcció i, en aquest sentit, han reclamat que s’acceleri el procés d’elecció d’un nou director per a l’emissora municipal. Tal com ha expressat el republicà Gabriel Fernández, “parlar de ràdio municipal és parlar de servei públic” i per aquest motiu, ha recordat “que tenen la mà estesa a ajudar i a fer que les coses passin”.

L’Ajuntament destina prop d’un milió d’euros per any a finançar Ràdio Sabadell, la qual cosa, segons Fernández, es tradueix a “el mateix que es dedica a les escoles bressol i el doble del que invertim en beques per llibres i materials escolars”. Per tant, en paraules del diputat Fernández, “cal garantir que l’esforç econòmic es retorni al ciutadà”. La pròrroga ha tingut llum verda amb el vot favorable de tots els grups, a excepció de l’abstenció dels dos regidors de Vox.

Rescatada la gestió per l’ampliació de l’aparcament del centre

El procés per rescatar la gestió de l’aparcament soterrat de la plaça Doctor Robert es torna a reiniciar, després que l’aprovat fa un any i mig hagi caducat arran dels recursos presentats per l’empresa concessionària, Saba. El cost de rescatar la gestió és de 750.000 euros, per sota dels 1,1 milions del tràmit anterior. Cal recordar, que la compra de l’aparcament del Passeig de la plaça Major a l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va ser una de les primeres decisions milionàries de Marta Farrés com a alcaldessa de Sabadell, feta el 2019 per 4,8 milions d’euros.

Durant el ple municipal, el govern ha defensat que posar a disposició de la ciutat 500 places d’aparcament en ple Centre suposarà un pas endavant en la millora de la mobilitat, convertint-se en “un projecte de ciutat” i, que a més, “continua el procés de pacificació”, guanyant espai per als vianants. No obstant això, la construcció d’un aparcament dins la zona de baixes emissions ha topat amb fortes crítiques de l’oposició. Segons el portaveu de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, “el repte és com canviem el model de mobilitat del conjunt de la ciutat” i, ha assegurat que “la proposta és incoherent, a més que ampliar un pàrquing i duplicar el nombre de plaçes al bell mig de la ciutat no ho ha fet cap ciutat d’Europa”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Junts descarta fer govern amb el PSC a la Paeria de Lleida i es mantindrà en l’oposició

Notícia següent

Constantí dona 600 € de les caminades a l’Hospital Sant Joan de Déu

Notícies relacionades