Diumenge, 8 de desembre de 2024
És notícia

L’AMB aprova un projecte d’acció humanitària a Gaza

Avatar photo

La Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts, 28 de novembre, un projecte d’emergència per donar suport a l’emergència humanitària que es viu a la Franja de Gaza i assistir la població de la zona.

Amb una dotació econòmica de 50.000 €, l’aportació de l’AMB anirà destinada a l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), i servirà per proporcionar aliments bàsics i aigua a 1.100 persones afectades, de les quals 566, el 51%, són dones. Segons la UNRWA, que fa més de 72 anys que atén la població refugiada de Palestina resident a la zona de Gaza i és la institució que té més capacitat d’acció a la zona, la distribució d’aliments i d’aigua és una de les necessitats més bàsiques i urgents.

L’AMB respon així a la situació crítica de la població de la Franja de Gaza, que han perdut les seves cases, possessions i mitjans de subsistència des de l’inici dels bombardejos, el passat 7 d’octubre del 2023.

Per la vicepresidenta d’Internacional i Metròpolis Digital, Elisenda Alamany, la situació a Gaza és dramàtica i insostenible. “Tota la població està pagant un preu altíssim, en especial les dones i els infants. La meitat de la població de Gaza són menors d’edat. Amb aquest acord de col·laboració volem pal·liar modestament algunes de les necessitats però cal aturar d’immediat les hostilitats i permetre corredors humanitaris que puguin atendre la població”, apunta Alamany.

Pel que fa a l’aigua potable, la població de la Franja de Gaza està consumint aigua de pous agrícoles, cosa que provoca la propagació de malalties transmeses a través de l’aigua. La darrera planta dessalinitzadora que quedava, de les quatre que donen servei al centre i sud de Gaza, va tancar el 15 d’octubre per manca de combustible. Aquestes plantes eren fonts vitals d’aigua per a la població de Gaza. A més, a la zona, sense electricitat, ja han col·lapsat els serveis vitals, incloent-hi els de salut, aigua i sanejament.

L’any 2015, l’AMB va assumir un fort compromís en matèria de cooperació internacional amb els països de la Mediterrània oriental que acullen persones refugiades. Des d’aleshores, l’Administració metropolitana ha establert un model de treball centrat en la cooperació directa, mitjançant la qual es treballa amb actors presents al territori; la cooperació tècnica, que propicia espais d’intercanvi d’experiències i reflexió conjunta, i la cooperació descolonial, que reconeix el territori i s’hi relaciona des de l’horitzontalitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rubí assumeix la presidència de l’Arc Metropolità de Barcelona

Notícia següent

Un camioner cau d’un pont i acaba a la UCI

Notícies relacionades