L’Ajuntament inicia una campanya per ordenar la recollida de mobles i estris vells i pel bon ús dels contenidors d’escombraries

L'Ajuntament de L'Hospitalet llença una campanya per facilitar la recollida de mobles i estris vells i per l'ús correcte dels contenidors d'escombraries de la ciutat

L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tots i totes i que s’ha d’acabar amb el problema de l’acumulació de trastos vells al carrer.

La campanya s’inclou dintre del marc d’accions de l’Aliança per la convivència i l’objectiu és sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tots i totes i acabar amb el problema de l’acumulació de mobles i trastos vells al carrer. Durant l’any 2021 es van realitzar un total de 141 denúncies per l’incompliment d’una normativa que comporta sancions de 300 a 1.500 euros als infractors.

Aquest nou pla d’acció de l’Aliança per la convivència arriba després de les campanyes, que encara estan actives a tota la ciutat, per plantar cara al mal ús dels patinets elèctrics i als sorolls que alteren la convivència, especialment durant la temporada d’estiu, i de la posada en marxa de la Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana, que dona una resposta immediata a aquelles situacions que ho requereixen, com ara els botellons, els sorolls nocturns o el control de les zones d’oci nocturn. Es tracta d’unes iniciatives que volen aconseguir que L’Hospitalet sigui cada dia un lloc millor on viure, amb un espai endreçat i uns barris cívics i segurs.

La campanya per conscienciar del bon ús dels contenidors d’escombraries i del servei de recollida de mobles i trastos vells té, com la de patinets i sorolls, una primera fase comunicativa en la qual els agents cívics i els treballadors en benefici de la comunitat repartiran díptics informatius per tota la ciutat.

Pel que fa a la recollida de mobles, electrodomèstics i trastos vells, en el material de sensibilització que es començarà a repartir avui es poden llegir, entre d’altres, algunes de les normes de comportament que s’han de seguir:

Cal sol·licitar la recollida gratuïta a la porta de casa teva pel dia que més et convingui via internet (www.seuelectronica.l-h.cat/tramits) o al telèfon 900 28 29 30.
S’ha de concertar prèviament el dia de recollida i concretar què es vol llençar. Es pot llençar mobiliari de casa, estris vells i electrodomèstics. No es poden llençar ni runes, ni sanitaris ni escombraries.
El servei es presta de dilluns a dissabte, 7 a 20 hores.
Els mobles s’han de deixar al vestíbul de l’immoble abans de les 7 h del matí del dia concertat.
Aquest servei és exclusiu per a particulars. No és ni per a comerços, ni indústries o altres activitats professionals.

A la segona fase de la campanya, la Guàrdia Urbana intensificarà les accions sancionadores multant aquelles persones que no respectin la normativa.

Per la recollida de mobles, electrodomèstics i trastos vells i per usar la Deixalleria municipal i la deixalleria mòbil es pot utilitzar també l’app L’H Ben Fet, que està habilitada per notificar incidències a la via pública relacionades amb la neteja. L’H Ben Fet es pot descarregar de manera gratuïta en versió iOS i Android.

El civisme i la convivència són cosa de tots i totes i per això la responsabilitat és compartida entre ajuntaments i ciutadania. L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa diàriament per mantenir l’entorn urbà i combatre els actes incívics, però és imprescindible que la ciutadania hi col·labori per tal que això sigui possible.

Més informació: https://lh-on.cat/documents/Mal_fet_mobles_2022.pdf