L’Ajuntament de Terrassa ofereix targetes d’aparcament gratuïtes

La iniciativa vol facilitar la reactivació econòmica de la ciutat i alhora promoure l’ús dels aparcaments en rotació municipals en horaris de vespre i nit

L’Ajuntament de Terrassa oferirà targetes d’aparcament gratuïtes d’una hora a bars i  restaurants de la ciutat per a que en pugui disposar la seva clientela, les nits del cap  de setmana. Aquesta acció, impulsada a través de l’empresa municipal Egarvia, té  per objectiu facilitar la reactivació econòmica de la ciutat i alhora promoure l’ús dels  aparcaments en rotació municipals. 

L’anunci del govern central d’aixecar l’estat d’alarma i per tant, el toc de queda, obre  la possibilitat de tornar a servir sopars als establiments de bars i restaurants de les  ciutats. Davant d’això, des d’Ajuntament s’impulsa una mesura que permetrà a les  persones usuàries dels establiments de restauració locals gaudir d’un descompte  d’una hora en la seva estada en l’aparcament, entre les 20 h i les 23.30 h, de les nits  de divendres, dissabte i diumenge. Des d’Egarvia es posarà a disposició de les  respectives associacions de comerciants i del Gremi d’Hostaleria de Terrassa les  targetes de bonificació, per poder distribuir-les entre els seus associats, i que  aquests les facin arribar a la seva clientela. També podran sol·licitar aquestes  targetes els negocis de restauració a títol individual.  

Aquesta nova bonificació forma part de les mesures municipals per a la dinamització  del sector de l’hostaleria i inclou cinc aparcaments municipals de tota la ciutat  (avinguda Barcelona; Plaça del Progrés; Lluís Companys; Sant Leopold; 1er de  Maig).  

La proposta, que ha estat treballada de manera conjunta amb les associacions de  comerciants de la ciutat i amb el Gremi d’Hostaleria, és per a la regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, «una ajuda per a uns establiments que porten molts mesos  afectats, sense poder servir en horaris de sopars, i que busca contribuïr a la  seva reactivació oferint facilitats a la seva clientela». En termes de mobilitat, a  més, per a la regidora, la mesura «beneficiarà la mobilitat de la ciutat i l’ús de  l’espai públic en general, ja que s’evitarà la circulació redundant de vehicles  que intenten trobar aparcament, amb el cost mediambiental que això suposa, a  més de fomentar l’ús dels aparcaments en un règim de rotació en una franja  horària en la que no hi ha massa demanda».  

Els establiments, que podran disposar de 100 vals de bonificació al mes, els poden  sol·lictar a egarvia@terrassa.cat i concretar el lloc i el dia de recollida.