L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès fa possible l’activitat “El zoo va a l’escola” als alumnes de l’Escola Francesc Feliu

Els infants des de P3 fins a sisè de primària entraran en contacte directe amb prop d’una quinzena d’animals

El zoo va a l'Escola Francesc Feliu. Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Al llarg de tota aquesta setmana els alumnes des de P3 fins a sisè de primària de l’Escola Francesc Feliu participen d’una original i divertida activitat pedagògica impulsada per la Fundació Zoo del Pirineu, amb la col·laboració i finançament de l’Ajuntament.

Es tracta del projecte “El zoo va a l’escola”, que permet als infants del centre entrar en contacte directe amb un total de catorze animals que s’han desplaçat fins al nostre municipi per a prendre part de l’activitat. Entre ells hi ha mussols, tortugues fures, falcons, genetes, ducs, xoriguers, conills, xots, gallines, òlibes, garses, ànecs i àguiles.

Així, els alumnes que prenen part d’aquest projecte viuen la sensació quan passa un ocell just per sobre del seu cap, alimenten animals irrecuperables, acaricien animals, coneixen la seva història, aprenen com funciona la natura salvatge, entenen quines actuacions humans causen més danys al medi ambient, i reben informació sobre que podem fer per ajudar a que els animals en perill d’extinció tornin a formar part de la nostra natura.

Aquest dimarts 8 de juny l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, i la regidora d’Infància, Imma Benages, s’han desplaçat fins a l’escola per a conèixer de primera mà el desplegament de l’activitat, que està sent tot un èxit i molt ben valorada per la comunitat educativa.

Rosa Pujol explica que aquesta iniciativa “ens permetrà inculcar als nostres infants i joves el respecte i la cura pel nostre entorn natural, d’una forma amena i lúdica”, i afegeix que “el nostre objectiu com a equip de govern és dotar els nostres alumnes de les millor eines i
recursos possibles per a garantir una educació i una formació de primer nivell al poble”.