L’Ajuntament de Parets del Vallès decreta cinc dies de dol per la mort de Sergi Mingote

El consistori lamenta la pèrdua de qui va ser alcalde i veí del municipi

L'alpinista Sergi Mingote exultant fent el cim en un dels 8.000, en una imatge d'arxiu.
L’Ajuntament de Parets del Vallès (Vallès Oriental) ha decretat aquest dissabte cinc dies de dol oficial per la mort de l’alpinista Sergi Mingote. Les banderes onegen a mig pal i el balcó de l’edifici institucional vesteix un llaç negre en senyal de record.
El consistori ha lamentat la pèrdua de qui va ser alcalde i veí del municipi. “És un dia de gran desolació per Parets del Vallès, la vila que ha vist néixer i créixer Sergi Mingote, la vila que l’ha portat sempre al cor, en tota la seva trajectòria personal i professional” ha assegurat a través d’un comunicat.

Des de l’ajuntament han lamentat “profundament” aquesta “gran pèrdua” i han agraït a Mingote “la seva tasca de servei” al municipi. Així mateix, la institució ha traslladat el màxim suport i escalf a la seva família i a l’entorn més proper.

Sergi Mingote va ser alcalde de Parets del Vallès entre 2011 i 2018 i prèviament regidor del Partit dels Socialistes de Catalunya des de 2003. Com a esportista d’elit, va assolir el 1998 el seu primer 8.000 m (Cho Oyu), dues vegades l’Everest (2001 i 2003), el K2 sense oxígen (2018), Shisha Pangma (1999), Broad Peak (2018), Manaslu )2018), Lhotse (2019), Nanga Parbat (2019), Gasherbrum II (2019) i Dhaulagiri (2019).

L’alpinista ha mort aquest dissabte en un accident al K2. L’escalador ha patit una caiguda i s’ha fracturat una cama en el descens des del camp 3 (a la cota 6.000 metres) fins al camp base avançat, sense possibilitat de ser rescatat amb l’helicòpter per la foscor. Mingote coliderava una expedició internacional que pretenia escalar el K2 –la segona muntanya més alta del món, amb 8.611 metres, i una de les més perilloses- en ple hivern.