Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Mollet liderarà una xarxa europea amb l’objectiu de promoure la Inclusió Digital

Avatar photo

La xarxa DIGI-INCLUSION té com a objectiu impulsar la inclusió digital no només atorgant accés a la tecnologia, sinó permetent que les persones desenvolupin les habilitats necessàries i adquireixin el poder suficient per aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix el món digital.

Aquesta xarxa ha estat aprovada pel Comitè de Monitoratge de l’URBACT IV i s’ha convertit en una de les 30 xarxes de planificació d’accions a Europa, formada per 252 socis individuals de 28 països europeus que són beneficiaris i dissenyaran Plans d’Acció per fomentar el desenvolupament urbà integrat sostenible a ciutats de tot Europa.

La missió de l’URBACT és permetre que les ciutats treballin conjuntament i desenvolupin solucions integrades per a reptes urbans comuns, mitjançant la creació de xarxes, l’aprenentatge de les experiències mútues, l’extracció de lliçons i la identificació de bones pràctiques per millorar les polítiques urbanes.

Per què DIGI – INCLUSION ?

Arran de la pandèmia provocada per la COVID-19, l’Ajuntament de Mollet va detectar que un nombre important de famílies molletanes no disposaven dels dispositius adients per treballar, poder fer gestions o que els seus fills i filles poguessin seguir les classes de forma remota. A partir d’aquí, es va decidir ampliar un grup de treball municipal centrat en minvà la bretxa digital. El proper pas ha estat liderar aquesta xarxa europea per promoure la inclusió digital.

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “liderar aquest projecte europeu és un repte i un motiu d’orgull ja que portem molts anys treballant en projectes europeus”. L’alcaldessa afegeix que “creiem que és un projecte molt interessant, ja que la transformació digital és un factor que divideix a la societat i això no ens ho podem permetre

La xarxa DIGI-INCLUSION, liderada per la ciutat de Mollet del Vallès (Espanya), també inclou les ciutats d’Alexandroupolis (Grècia), Gdansk (Polònia), Iasi (Romania), Jelgava (Letònia), Torres Vedras (Portugal), la regió de Zenica-Doboj Canton (Bòsnia i Hercegovina), l’agència de desenvolupament de Côte d’Opale (Districte Boulogne sur mer – França) i l’agència regional de Lepida (Bolonya – Itàlia).

El pressupost de la xarxa és de 850.000 euros, amb una contribució de finançament de la Unió Europea de 641.531,71 euros. Des de l’1 de juny de 2023 fins al desembre de 2025, aquests socis intercanviaran coneixements, aprenent de les seves experiències, desenvoluparan les seves habilitats i elaboraran Plans d’Acció Integrats per abordar els reptes locals relacionats amb la inclusió digital.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − 8 =

Notícia anterior

El preu dels carburants continua a l’alça i encadena gairebé tres mesos de pujades

Notícia següent

La Zurich Marató Barcelona 2024 estrena nou recorregut

Notícies relacionades