L’Ajuntament de l’Hospitalet impulsa la construcció de l’escola Paco Candel

Avatar photo

L’Ajuntament assumeix el projecte de construcció de la nova escola, tot i que es tracta d’una competència de la Generalitat de Catalunya

El projecte de construcció de la nova Escola Paco Candel ha estat elegit en un procés de selecció que ha comptat, per primera vegada, amb la participació d’un jurat format per arquitectes designats per l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’Ajuntament ha impulsat aquest procés perquè hi participessin tots els agents implicats i ha assumit el projecte de construcció de la nova escola, tot i que es tracta d’una competència de la Generalitat de Catalunya. És previst que a finals d’aquest any estigui redactat el projecte, el 2022 es faci la licitació de les obres i comencin els treballs, i que l’escola estigui acabada el 2024.

El nou edifici, de dues plantes —amb dos volums de diferents alçades connectats per una plaça-pont— i una superfície total de 7.173 metres quadrats, s’aixecarà als mateixos terrenys que ocupen ara els mòduls provisionals on s’imparteixen les classes, al carrer de l’Aprestadora, 121-125, al barri de Santa Eulàlia. Es tracta d’una obra que durà a terme l’Ajuntament i que ha de ser finançada per la Generalitat, segons l’acord marc de col·laboració signat per les dues administracions.

El projecte guanyador, de Comas-Pont Arquitectes, fa incidència en l’optimització dels espais respecte a la seva orientació climàtica —amb aprofitament de la llum i la ventilació naturals— i l’aparició de zones susceptibles de ser utilitzades d’una manera flexible i integradora. Proposa la creació de tres patis, amb un espai central, i la plantació d’arbrat a tota la parcel·la, com un jardí, per tal que l’edifici se situï entre l’arbrat i l’espai verd exterior. A més, les aules disposaran d’unes ampliacions en forma de terrasses que funcionaran com a aules exteriors i s’utilitzaran materials sostenibles, com la fusta i la ceràmica.

El nou equipament tindrà espais diferenciats per a l’alumnat de les etapes educatives d’infantil i primària, amb punts comunitaris de trobada; un volum amb gimnàs i vestidors que permetrà l’accés independent a la pista poliesportiva fora de l’horari escolar; i, entre d’altres, serveis de biblioteca, aula d’informàtica, menjador i cuina.

Arran de la nova llei estatal de contractes del sector públic i de la nova llei de l’arquitectura de Catalunya, aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de L’Hospitalet utilitza el sistema de jurat format per experts per a una adjudicació, en aquest cas la redacció del projecte bàsic i executiu del centre d’educació infantil i primària Paco Candel.

Al concurs de projectes s’hi van presentar 31 propostes, de les quals van quedar finalistes i van passar a la segona fase de selecció les cinc millor puntuades. El jurat va examinar aquestes propostes tècniques i va atorgar les puntuacions d’acord amb barems relacionats, entre d’altres, amb la qualitat funcional i arquitectònica, l’adaptació al programa educatiu de l’escola, els espais exteriors i els criteris saludables i de sostenibilitat, aspectes que representen el 95% de la valoració.

Posteriorment, el procediment ha continuat amb la valoració de la proposta econòmica per part de l’òrgan de contractació municipal, que suposa el 5% restant en el procés d’avaluació dels projectes. Del resultat total de les dues valoracions, la tècnica i l’econòmica, n’ha sortit la proposta guanyadora, a la qual l’Ajuntament adjudicarà la redacció del projecte de construcció de la nova escola.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament del Vendrell instal·larà pictogrames a comerços i equipaments públics per millorar la comunicació amb les persones amb Transtorn de l’Espectre Autista

Notícia següent

La Seu obre les inscripcions per a les parades de venda ambulant i d’artesania de la Fira de Sant Ermengol

Notícies relacionades