La prevenció contra el mosquit tigre arriba a les escoles de Barcelona

Una iniciativa educativa combina l’accés al coneixement sobre el mosquit tigre, les habilitats en ciència ciutadana i participativa i l’aprofundiment en l’entorn més pròxim

Els alumnes de l’IES Bosc de Montjuïc participaran en una iniciativa educativa pilot per prevenir el mosquit tigre. L’activitat combina l’accés al coneixement sobre el mosquit tigre, les habilitats en ciència ciutadana i participativa i l’aprofundiment en l’entorn més pròxim, en una zona com Montjuïc on es donen condicions propícies perquè el mosquit tigre hi pugui criar, i que pels alumnes és un escenari habitual. Al final de l’activitat els alumnes mostraran en un acte públic les seves conclusions a l’auditori de la Fundació Miró. Les activitats educatives s’emmarquen dins el projecte educatiu que engega Mosquito Alert juntament amb l’Associació Mediambiental Xatrac, amb el suport de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia).
Els alumnes de primer d’ESO del centre realitzaran 5 sessions, dues de les quals inclouen treball de camp, i adquiriran competències sobre el mosquit en la realització de mapes i ús de la cartografia per fer seguiments de l’espècie, i en les utilitats de l’APP mòbil Mosquito Alert, així com d’un entorn web creat especialment per aquest programa.

Actualment a Barcelona s’han detectat 52 zones de risc, què es troben sota vigilància per evitar que el mosquit tigre hi actuï. Com cada any, es fa un seguiment continuat des de l’abril fins el novembre en diferents àrees.