Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La Policia Municipal ha evitat prop d’un centenar d’ocupacions els 8 primers mesos de l’any

Avatar photo

La Policia Municipal de Sabadell ha evitat prop d’un centenar d’ocupacions entre el gener i l’agost d’aquest any. La xifra inclou tant ocupacions en calent, és a dir quan algú acaba d’accedir a un habitatge, com temptatives, això és quan s’està intentant entrar a l’immoble. La xifra confirma l’increment de les actuacions impulsades per l’Ajuntament els darrers anys per evitar ocupacions conflictives a la ciutat, així com els problemes de convivència i incivisme que se’n deriven.

Així, per exemple, l’any 2016 es van evitar 23 ocupacions i l’any següent només 16. L’any 2020, la xifra puja fins a les 43 i l’any 2021, arriba a les 42.

En termes globals, entre juliol de 2019 i juny de 2023, es van comptabilitzar unes 220 ocupacions evitades, és a dir 3,5 vegades més que al mandat anterior (entre juny de 2015 i juny de 2019 s’havien evitat només 63).

A tot plegat cal afegir que durant l’any passat i fins a l’agost d’aquest 2023 s’han registrat 75 temptatives d’ocupació, davant les quals la Policia Municipal també ha actuat (abans no es tenien dades de temptatives).

L’acció del cos local s’ha reflectit en la incidència de les ocupacions a la ciutat. Si el mandat 2015-2019, els habitatges ocupats a Sabadell van pujar un 73%, entre 2019 i 2023 aquest augment ha estat només d’un 9,9%. De fet, l’any 2022, l’increment d’habitatges ocupats va ser tan sols d’un 1,7% respecte a l’any anterior. I entre gener i juny de 2023, aquesta xifra s’ha reduït en una quinzena d’habitatges.

Tot un conjunt de mesures

Davant les ocupacions conflictives, i a més de l’actuació policial, l’Ajuntament ja ha comprat el primer bloc de pisos amb aquest tipus d’ocupacions per promoure el desallotjament en els casos que procedeixi i destinar els habitatges al lloguer o a l’emergència social.

A més, es treballa amb Fiscalia i amb la judicatura per potenciar la coordinació i facilitar les intervencions, sempre d’acord amb el marc legal.

Així mateix, i en el marc de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, s’han reclamat mesures contundents a les administracions superiors, els canvis legals necessaris i més suport als municipis en la lluita contra les ocupacions conflictives.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − two =

Notícia anterior

Un sopar popular en un poble català acaba amb 48 persones afectades de salmonel·losi

Notícia següent

Tot a punt per a la 19a edició de l’Octubre Solidari a Igualada

Notícies relacionades