La Perla 29 estrenarà ‘Filumena Marturano’ amb Clara Segura

Oriol Broggi dirigeix el muntatge i també liderarà el 'Hamlet' que la companyia presentarà a la tardor

Clara Segura i Enrico Lanniello, amb la resta de la companyia de La Perla 29 per al muntatge ''Filumena Marturano', d'Eduardo de Filippo. Dilluns 3 de maig de 2021 (HORITZONTAL)
La Perla 29 estrenarà al Teatre Biblioteca de Catalunya al juny ‘Filumena Marturano’, un nou apropament del director Oriol Broggi a l’obra de l’autor italià Eduardo de Filippo. L’espectacle l’encapçala Clara Segura en el paper de Marturano i el napolità Enrico Lanniello en el de Domenico, els dos protagonistes d’un text de De Filippo que parla “de l’amor i la venjança, de l’instint de supervivència i la petitesa humana”. El drama, la tragèdia i la comèdia s’uneixen en l’obra que agafarà el relleu del gran èxit de la temporada a la Biblioteca de Catalunya, l’adaptació de la novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’ a càrrec de Guillem Albà i Joan Arqué. De cara a la tardor, Broggi també dirigirà un ‘Hamlet’ protagonitzat per Guillem Balart.
‘Filumena Marturano’ és una comèdia d’embolics, amors, desamors i traïcions amb un punt de partida desconcertant: Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano i múltiples negatives a casar-se amb ella, Filumena decideix fingir una greu malaltia per aconseguir que al llit de morta Domenico accepti contraure matrimoni. Consumada la farsa, i un cop casats, la protagonista s’aixeca del llit plenament recuperada.

De Filippo presenta Filomena no com una mentidera sinó com una lluitadora i una vitalista. “Però què l’ha empès a muntar tota aquesta farsa?” Potser “un periple de vida que l’ha conduïda a enganyar, robar i aprofitar-se de Domenico”, avança La Perla 29 sobre el seu proper muntatge.

“Els aires d’Itàlia d’Eduardo De Filippo tornen a La Perla 29 per parlar-nos de l’amor i la venjança, de l’instint de supervivència i la petitesa humana. Un retrat a la napolitana on l’estima es posa a prova i ens recorda que l’amor és una força que a vegades rebota en direccions oposades”, presenta la companyia.