La pandèmia deixa 21 persones mortes que vivien a carrer

De l'enquesta d'Arrels destaca que 8 de cada 10 persones entrevistades eren de nacionalitat no espanyola

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La pandèmia ha sigut especialment dura per la gent que viu al carrer, els anomenats sense sostre. Així ho ha pogut comprovar de primera mà Arrels, fundació que lluita contra l’exclusió social de les persones que no tenen casa, que aquest dimecres ha fet públiques algunes de les conclusions de la seva macroenquesta realitzada a finals de novembres.

Entre les dades més fosques hi troben aquelles persones que han mort des que el virus va arribar a casa nostra. En total han estat 21 persones. “Haver de viure al carrer suposa un esforç constant per a les persones i les exposa a molts riscos que deterioren el seu estat de salut i escurcen els anys de vida. Des del 14 de març ens han deixat 21 persones que vivien al carrer a Barcelona”, expliquen des d’Arrels.

Així mateix hi ha altres dades que també sorprenen i que demostren l’impacte que la pandèmia està tenint a escala global en la nostra societat. Segons l’enquesta el 22% de les persones que van ser entrevistades, era la primera vegada que vivien al carrer. Així mateix, 8 de cada 10 eren de nacionalitat estrangera.