Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

La màgia del Nadal arriba a Santa Coloma de Gramenet

Avatar photo

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, acompanyada de la resta de regidores i regidores del govern municipal han presentat al Teatre Segarra el divers ventall d’activitats programades pel Nadal d’enguany. Un programa que destaca per les propostes solidàries, lúdiques i inclusives; a més de destacar per a la incorporació d’algunes novetats respecte a l’any passat.

En aquest sentit, un dels punts nous del Nadal a la ciutat serà l’encesa de llums descentralitzada, de manera que tota la ciutadania podrà gaudir d’aquesta tradició. Una encesa de la lluminària nadalenca que anirà acompanyada de diverses activitats dirigides als més petits i tindrà lloc a la plaça de la Vila i a la plaça del rellotge del barri del Fondo.

La promoció de l’esport i la solidaritat seran dos dels altres elements essencials del programa. Per exemple, es farà la tradicional cursa de La Nadalenca, una cursa solidària amb elfs i les elfes disfressats que busca incentivar la pràctica d’esport en les festes nadalenques. A més, també es farà una cursa dirigida a infants amb algun tipus de discapacitat. Una proposta que, en paraules de l’alcaldessa Núria Parlon, “combina solidaritat i esport i aporta un gran valor a la societat, sobretot al col·lectiu d’infants que pateixen alguna discapacitat”.

Els nens i nenes de la ciutat seran, un any més, els grans protagonistes del Nadal i, per aquest motiu, es desplegaran un seguit d’activitats dirigides a ells. Entre aquestes, trobem l’espectacle infantil “La fàbrica de joguines”, que tindrà lloc a la Plaça del Rellotge, l’instal·lació d’una pista de gel i els tradicionals tions repartits en diferents punts de la ciutat. Així mateix, també es posa en marxa la 7a edició d’«Una carta, un somriure», un projecte entre l’Ajuntament, el Centre Obert Rialles i l’associació “Una carta, un somriure” que té la finalitat de fer arribar a menors en risc d’exclusió social, aquella joguina o regal que tant desitja. Convé recordar, que els nens i nenes de Santa Coloma podran dipositar les seves cartes en alguna de les 20 bústies de ses majestats reials, repartides per tota la ciutat.

L’època nadalenca és quan les famílies fan més despesa econòmica i, en aquest sentit, l‘alcaldessa ha reivindicat “que les compres nadalenques es facin a la ciutat”. En aquesta direcció, ha anunciat la posada en marxa de diferents mercats nadalencs que serveixen per a promoure i dinamitzar el comerç local, a més del tradicional trenet de Nadal que recorrerà els diferents carrers de la ciutat. Una de les activitats que es va iniciar l’any passat de manera improvisada i que enguany es consolida és la “Ruta dels Elfs i les Elfes”, promoguda per comerciants. “A Santa Coloma és com si tinguéssim dues cavalcades: la de Reis i la dels Elfs i les Elfes, ha afirmat l’alcaldessa.

Finalment, la seguretat serà un dels altres punts claus per tal de garantir que totes les activitats programades es puguin dur a terme correctament. Així doncs, es posarà en marxa un Pla de Seguretat per a les festes nadalenques, que es concreta en una intensificació dels controls de trànsit, reforçament de prevenció davant possibles conductes incíviques i una incrementació del patrullatge de proximitat en els diferents entorns comercials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 5 =

Notícia anterior

Badalona s’il·lumina de lila pel 25N

Notícia següent

Els consells per gaudir del Black Friday que ofereix Vilafranca

Notícies relacionades