La jove d’Hospitalet empresonada a Omar no podrà tornar a casa

Va caure en les xarxes d'un grup de narcotràfic i la van detenir amb 7 quilos de morfina

Fátima Ofkir. Foto: #freefatima

Fátima Ofkir es troba en una presó a milers de quilòmetres de casa seva, a Oman. Ja fa tres anys que aquesta jove catalana que voreja la vintena va ser empresonada al país asiàtic per tràfic de drogues.

Hi havia esperança que Ofkir es trobés entre els 118 estrangers indultats per sulà Haitham bin Tareq al Said amb motiu del seu primer aniversari al tron. Malauradament, segons ha informat el ministeri d’Assumptes Exteriors espanyol, no ha estat així i la pena de 25 anys de presó que hi ha sobre la jove es manté inalterable.
Quan La Fátima va assolir la majoria d’edat va ser víctima d’una xarxa de narcotràfic que la va seduir perquè fes de mula i transportés 7 quilos de morfina. La policia la va detenir en les rodalies de l’hotel en el qual s’allotjava i des d’aleshores es troba a la presó de Mascate.

Amics i familiar lluiten perquè la Fátima pugui tornar a casa i ja fa temps van obrir un portal web en suport a la jove. D’ella diuen que tenia “un caràcter alegre i extravertit (…) no passava desapercebuda entre els seus companys i participava en tots els projectes que li proposaven”. Així mateix tocava a l’Escola Municipal de Música, participava activament a l’Associació d’Estudiants de la ciutat i a l’Associació Educativa Itaca.

La seva mare, Rosario, assenyala que només vol una cosa: “Si es demostra que ha comès un delicte, que compleixi una condemna, però que la compleixi aquí”.