La Fira de la Candelera de Molins de Rei passa al format virtual

La 170ª edició de la Fira de la Candelera tindrà lloc entre el 29 de gener i el 7 de febrer

Un cop analitzada la situació de la pandèmia, l’Ajuntament de Molins de Rei ha optat per organitzar una Fira de la Candelera en format virtual i eliminar així qualsevol risc per a la ciutadania. Només se celebraran mitja dotzena d’activitats presencials en entorns en els que es compleixin estrictament les mesures d’aforament i seguretat dictaminades pel PROCICAT.

La 170ª Fira de la Candelera, en el seu nou format, comptarà amb més de 150 estands virtuals, comercials i d’entitats, que estaran repartits en els 5 grans espais de la fira: Candelera Natura, Candelera Gastronomia, Candela Empresa, Candelera Cultura i Candelera Ciutat. En aquests àmbits hi haurà representats el planter, l’alimentació, la restauració, els vins, automoció, les arts, l’artesania i els brocanters. A tots s’hi podrà accedir des de la plataforma online entre el 29 de gener i el 7 de febrer.

Pel que fa a les activitats, el programa preveu prop de 40 activitats diferents. La gran majoria es podran seguir a distància, com el pregó, les jornades tècniques agràries, les conferències empresarials, les activitats gastronòmiques o els tastets teatrals i musicals entre d’altres. Només mitja dotzena d’activitats es faran presencials i respectant escrupolosament les mesures de distància i seguretat.

Una fira diferent

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha explicat que “després de 169 edicions ininterrompudes no ens podíem permetre cancel·lar l’esdeveniment més important per la vila i per la seva gent” i ha afegit que “hem hagut de repensar el format de dalt a baix per mantenir la Fira i, al mateix temps, fer-la completament segura i accessible”. En aquest sentit, l’alcalde ha subratllat que el format online “permetrà arribar a un públic nou que podrà descobrir la Fira i, al mateix temps, entendre perquè és tan important per a tots nosaltres”. Paz ha posat l’exemple de les excel·lents xifres d’assistència obtingudes pel Festival TerrorMolins en la seva primera edició 100% online.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Fira, Ramon Sànchez, assegura que aquesta edició ha estat “un repte organitzatiu sense precedents, perquè ens ha obligat a organitzar una Fira en dos formats diferents per després activar només el més apropiat”. Sànchez però, ha insistit que “en cap moment se’ns ha passat el cap deixar de fer la Fira aquest any” i ha destacat que “això que hem fet aquest any forçats per les circumstàncies ens obre un extraordinari ventall d’oportunitats pel futur”. El regidor ha aprofitat la seva intervenció per animar a tothom a participar d’aquesta Fira “tan virtual com especial” i a compartir-la.

Un cartell excepcional per una fira excepcional

Durant l’acte de presentació de la Fira també s’ha presentat el cartell, que recull les circumstàncies excepcionals que marcaran per sempre aquesta 170ª edició de la Fira de la Candelera. El cartell és obra de Pol Calasanz, un jove dissenyador de Molins de Rei que ha aconseguit captar, resumir i destacar tot allò que ha condicionat l’organització d’aquest esdeveniment.