Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El jutjat arxiva la causa pel sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc

Avatar photo

La magistrada diu que no es va vexar cap dona, però obre la porta a sancions disciplinàries internes

El jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona ha arxivat la denúncia interposada per un coronel d’infanteria de l’exèrcit espanyol pel suposat sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc de la capital catalana a través d’un grup de Whatsapp, com va demanar la fiscalia.

El jutjat considera que els fets denunciats no són delictius, tot i que admet que podrien comportar sancions disciplinàries.

“El sorteig no responia a cap realitat, ja que en cap moment consta que s’arribés a sol·licitar favors de cap prostituta; de fet, el guanyador del sorteig va ser finalment premiat amb una panera nadalenca i no amb una prostituta; el sorteig no va poder ser manipulat, ja que es va realitzar abans que es conegués la publicació” a la premsa.

En la interlocutòria, la magistrada assegura que no es van destinar diners públics al sorteig, que es va difondre per un grup privat de missatgeria i que no tenia el permís de cap comandament. L’escrit recorda que la prostituta no es va arribar a contractar pels participants en el sorteig de principis de desembre, i que el cartell que anunciava el sorteig estava fet amb tres fotografies de dones despullades i anònimes extretes d’internet i amb la cara pixelada, per la qual cosa no es podien identificar. El cartell va estar penjat del 29 de novembre a l’1 de desembre en un espai restringit de la companyia d’infanteria. Per tot això, la magistrada no veu que hi hagi cap delicte d’inducció a la prostitució, explotació sexual o tràfic de persones.

La magistrada tampoc veu un delicte d’odi o discriminació cap a cap col·lectiu, ja que els comentaris, “clarament desafortunats”, no incitaven a menysprear, vexar o mofar-se de les prostitutes ni les dones en general.

La interlocutòria recorda que el sorteig es va dirigir als 62 membres del xat i que només dos hi van fer comentaris. Els autors de la idea del sorteig van admetre els fets davant dels seus comandaments i van manifestar el seu penediment, assegura el jutjat, que ha pres declaració a 66 persones.

Dos miliars de la caserna del Bruc van proposar a la seixantena de companys d’un grup de WhatsApp participar en un sorteig d’una prostituta i, amb els diners que recaptessin, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima. Segons el diari ‘Ara’, que va avançar els fets, els missatges del xat, als quals va tenir accés, vexaven la noia amb comentaris masclistes i denigrants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Solsona convoca el concurs per escollir la imatge gràfica de la Festa Major

Notícia següent

53 famílies de Calafell surten del cercle viciós de la pobresa

Notícies relacionades