Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Jaume Collboni recuperarà fins a 30 jardins d’interiors d’illa a l’Eixample

Avatar photo

La proposta que ara presenta el PSC contempla la recuperació de 30 nous interiors d’illa fins al 2030

El PSC vol una Barcelona més verda, més dinàmica i amb més espais públics. Amb aquest objectiu, i amb la voluntat de multiplicar el verd a l’Eixample tot respectant la trama Cerdà i garantint la mobilitat, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest matí el Pla per a la recuperació de fins a 30 jardins d’interiors d’illa.

 

Un projecte que dona un nou impuls a les illes verdes integrades en el Pla Cerdà i que els alcaldes socialistes van desenvolupar al llarg de 30 anys. Collboni ha detallat la seva proposta de campanya als jardins d’interior d’illa d’Ermessenda Carcassona al costat de la número 3 de la llista i futura responsable d’Urbanisme, Laia Bonet.

 

La proposta que ara presenta el PSC contempla la recuperació de 30 nous interiors d’illa fins al 2030, 15 mitjançant adquisició directa i la resta assolint acords amb els propietaris i comunitats de veïns, a partir del diàleg amb els afectats per la mesura. Aquests nous espais se sumarien als 45 ja existents.

 

Pel que fa a la dotació pressupostària, es contempla una primera partida de 50 M€ en el mandat 2023-2027 als quals se sumarien 85 milions més per completar el projecte. A més, es preveu una inversió de 36 milions d’euros en total (11+25) per a la urbanització dels espais.

 

Per a Jaume Collboni, el que el PSC planteja és una proposta “de sentit comú” que recupera una política d’èxit d’anteriors governs socialistes i que en els tres últims mandats s’ha deixat de banda. “La recuperació dels interiors d’illa a Barcelona no s’hauria d’haver abandonat, i per això ara nosaltres la volem reprendre. Com totes les polítiques de transformació urbana que són estructurals s’han de plantejar amb temps, amb planificació i amb diàleg. Aquest és un projecte que preserva la coherència del Pla Cerdà, manté l’equilibri d’usos i augmentarà el verd sense afectar la mobilitat i sense tensar el territori”, ha dit.

 

Per la seva banda, Laia Bonet ha destacat la necessitat de “donar verd i qualitat de vida a un districte molt dens com és l’Eixample” i ha posat pla de recuperació de jardins d’interiors d’illa com a model del tipus de transformació pel qual aposta el PSC, “amb actuacions que tinguin un impacte positiu des del punt de vista mediambiental, però que estiguin també al servei de les persones i del progrés, que ofereixin espais d’estada i socialització i que permetin alhora preservar l’activitat econòmica, i això implica garantir la mobilitat”.

 

Respecte a l’execució, es contempla la creació d’una unitat de gestió específica per guanyar agilitat i eficiència, a partir de la col·laboració publicoprivada, i per facilitar tant la interlocució amb els actuals propietaris com la coordinació amb tots els operadors municipals implicats.

Un nou impuls per a un Eixample més verd

L’aposta de Jaume Collboni pels jardins d’interiors d’illa és la d’un Eixample més verd a partir d’un model de transformació que estigui al servei de les persones, del planeta i del progrés. En aquest sentit, a banda de l’habilitació de nous interiors d’illa, el districte sumarà 16.000 m² d’espai públic a l’Escola Industrial, es durà a terme l’enderroc del mur de la Model per guanyar 14.000 m² nous d’espai públic o la finalització de la nova urbanització de l’avinguda de Roma.

 

Tot això, acompanyat d’un nou Pla de Manteniment dels 45 interiors d’illa ja existents que, amb un pressupost de 5 M€, permetrà augmentar el verd i el seu manteniment preventiu; actualitzarà els elements de mobiliari, singulars i de senyalització que ho necessitin; i contemplarà actuacions integrals de reforma en aquells interiors més deteriorats per l’ús i el pas del temps.

 

Amb aquestes propostes, el PSC vol fer de Barcelona una ciutat més ordenada, segura i amb oportunitats per a tothom, que proporcioni qualitat de vida i on es generin nous llocs de treball. Una Barcelona feta a partir del diàleg i projectes contrastats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC de Valls demana més seguretat a la ciutat

Notícia següent

La biblioteca de Roda de Berà celebra el Dia Mundial de la Poesia

Notícies relacionades