Investiguen un possible càrtel d’asseguradores de cobertura de mort i funeràries

La CNMC inspecciona diverses empreses que s'haurien coordinat i que van donar a l'ens informació "enganyosa o falsa"

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert una investigació contra un possible càrtel d’empreses d’assegurances de cobertura de mort i funeràries, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat. En concret, la CNMC examina “la possible execució de diverses operacions de concentració notificables sense comptar amb la preceptiva autorització prèvia”, la “possible coordinació prèvia entre les empreses” i el subministrament d’informació “incompleta, incorrecta, enganyosa o falsa” a la CNMC. Per aclarir els fets, la CNMC ha fet diverses inspeccions en empreses actives dels mercats de les assegurances de cobertura de mort i els serveis funeraris, les primeres des de l’esclat de la pandèmia.
Segons recorda la CNMC, els acords entre competidors “constitueixen una infracció molt greu de la legislació de competència, i poden comportar multes de fins al 10% del volum de negoci total de les empreses infractores”.

De fet, la investigació de possibles càrtels és una de les prioritats d’actuació de la CNMC per la gravetat que suposen per als consumidors.