La imatge que indigna els barcelonins a xarxes socials

 

Es segueixen acumulant els problemes per l’Ajuntament de Barcelona, i aquest cop el mateix organisme n’és el responsable directe. Tres urinaris van ser col·locats just davant d’un dels símbols arquitectònics més visitats de Barcelona i un Bé Cultural del Patrimoni Mundial per la UNESCO, provocant la lògica indignació i denúncia dels barcelonins a xarxes socials per tal despropòsit.

 


La Casa Milà, també coneguda com «La Pedrera», és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona, a la cantonada amb el carrer de Provença, i va ser la darrera obra civil dissenyada per Antoni Gaudí i fou construïda entre l’any 1906 i el 1912.

Va ser un encàrrec de l’empresari Pere Milà i Camps i de la seva dona Roser Segimon i Artells, natural de Reus i vídua de l’acabalat indià Josep Guardiola i Grau. En el seu moment fou molt polèmica a causa de les agosarades formes ondulades de la façana de pedra i els ferros forjats retorts que en decoren les balconades i finestres, dissenyats en gran part per Josep Maria Jujol, qui també va projectar alguns dels cels rasos de guix.

L’any 1984 fou declarada Bé Cultural del Patrimoni Mundial per la UNESCO pel seu valor universal excepcional. Des de l’any 2013 és la seu de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestiona les diverses exposicions i activitats que s’hi fan i les visites a l’edifici.