L’Hospitalet de Llobregat manté congelats els tributs municipals

El Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat de forma inicial, amb el vot a favor del PSC, l’abstenció d’ERC, Cs i LHCP-ECP i el vot negatiu del PP, la proposta d’ordenances fiscals i taxes per al 2023. El text manté congelats l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

El projecte, d’acord amb el Pacte de ciutat, no incrementa la pressió fiscal per permetre a ciutadania i empreses assolir la lluita contra la crisi sanitària, social i econòmica en l’actual context d’enorme dificultat, amb una alta inflació i un baix creixement econòmic. I manté les mesures mediambientals i les bonificacions a l’IBI i a l’IAE per la instal·lació de sistemes de generació d’energia renovable així com els criteris de tarifació social incorporats a l’exercici actual.

La regidora d’Hisenda, TIC i Atenció Ciutadana, Rocío del Mar Ramírez, ha explicat que al nou text no hi ha modificacions fiscals significatives. “Hem optat per unes ordenances continuistes, molt similars a les vigents, que si bé incorporen millores tècniques i millores en els sistemes de bonificació, no incrementen la pressió fiscal, en línia amb el que venim fent durant el mandat”. “Una proposta —ha continuat— responsable i ambiciosa perquè genera els recursos suficients per tirar endavant  les actuacions d’aquest govern i complir els objectius del Pacte de ciutat”.

 

Alguns dels ajustos realitzats són:

S’incrementa les taxes per a la prestació de serveis d’intervenció sobre les activitats i els espectacles públics per tal d’adequar-les al cost del servei, ja que a partir de juny de 2021 es van produir canvis en la forma de sol·licitar els informes de prevenció d’incendis.

Es dona el mateix tractament a les llars compartides que als habitatges turístics, en compliment del Decret 75/2020, de 4 d’agost, de turisme de Catalunya.

Es modifiquen les tarifes del servei de recollida d’animals morts. La recollida passa a ser a domicili, amb servei els 7 dies a la setmana. Es preveuen tres tarifes: la general, 70 euros; animal inscrit en el cens municipal, 50 euros, i si el propietari té uns ingressos inferiors a l’IRSC, 10 euros.

S’elimina la taxa relativa al Registre censal sanitari dels establiments alimentaris.

Es manté la reducció al 50 % de les taxes relatives al canvi de titularitat, canvi d’activitat, ampliació d’activitat i transmissió d’activitat de la titularitat de les autoritzacions en els mercats setmanals de comerç no sedentari.

S’elimina la reducció del 50 % de la tarifa d’ocupació del domini públic dels mercats setmanals de comerç no sedentari de Bellvitge i de Torrent Gornal.

L’Hospitalet es manté com un dels municipis amb menor pressió fiscal d’entre les ciutats de més de 50.000 habitants.

El Ple també ha donat el vistiplau a l’aprovació del compte general corresponent a l’exercici 2021 amb l’abstenció de C’s i el vot en contra de LHCP-ECP i PP.

 

Crèdit de 16 milions d’euros per a inversions

El Ple ha aprovat —amb l’abstenció de LHCP-ECP —  l’operació de crèdit a llarg termini per import de 16 milions d’euros per finançar part de les inversions que s’iniciaran aquest any incloses al Pla d’inversions municipals per als exercicis 2022-23 i que ascendeix a 24,7 milions d’euros. Algunes de les actuacions que es duran a terme són l’adequació de la segona planta del Mercat de la Florida; la millora de l’enllumenat públic i energètic amb el canvi de llumeneres led; la reordenació dels espais lliures del barri de Gornal; l’actualització de les escales mecàniques de l’avinguda del Metro; la segona fase de rehabilitació del Poliesportiu Municipal Fum d’Estampa i la reparació de les façanes del Poliesportiu Municipal del Centre; les obres al Casal de la Gent Gran de Gornal, i la construcció de la nova escola bressol municipal de Sant Josep.

 

Nou pas en la tramitació per a la construcció del CUAP de Sant Josep

Ha tingut el suport unànime del Ple l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) a la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i Joan i d’Isabel la Catòlica per a la construcció del nou CAP i nou Centre d’Urgències i Atenció Primària (CUAP) de Sant Josep, després que no es presentessin al·legacions a l’aprovació inicial.

El passat mes de febrer, l’alcaldessa, Núria Marín, i el conseller de Salut, Josep M. Argimon, van arribar a un compromís en ferm per construir aquest equipament al solar municipal que l’Ajuntament cedirà a la Generalitat. En aquest àmbit d’actuació també hi ha previst un edifici d’habitatge de protecció pública, un espai verd i un aparcament subterrani.

D’altra banda, s’ha adonat del nomenament de Concepción Almécija Hernández com a regidora adjunta de Salut i de Suport a les Polítiques d’Igualtat, dins de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans.

 

Mocions

A l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat parcialment, a proposta d’ERC, exigir les inversions pendents i les millores al sistema de Rodalies. Així, el text demana al Govern de l’Estat l’execució urgent de la inversió infraestructural pendent a tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat, complint els terminis del Pla de Rodalies i afegint-hi les millores necessàries per incrementar la capacitat i seguretat de la xarxa, millorar-ne la integració urbana, renovar-ne el parc mòbil i augmentar-hi l’accessibilitat. També exigeix completar íntegrament el traspàs del Servei de Rodalies i les infraestructures d’aquest servei, acompanyat dels recursos necessaris per a la seva gestió.

També a iniciativa d’ERC, s’ha aprovat per unanimitat la realització dels actes, jornades i activitats que siguin més adients per celebrar la commemoració del 50è aniversari de la mort de Tecla Sala Miralpeix, així com difondre en els centres escolars del municipi la història de la Tecla Sala amb els elements que s’elaborin amb motiu del seu aniversari.

Han tingut el suport del Ple municipal dues iniciatives de Cs. La primera, per a l’adhesió de l’Ajuntament de L’Hospitalet al 21 d’agost, Dia Internacional de Commemoració i Homenatge a les víctimes del terrorisme. La segona, que demana la inclusió en el pressupost municipal de 2023 una partida per a la instal·lació d’estructures i elements de cal·listènia a les zones verdes de la ciutat.

A proposta de LHECP-ECG s’han aprovat tres mocions. La primera, en defensa d’una formació professional digna i de qualitat i per garantir-ne l’accés a tothom. El text demana al Departament d’Educació augmentar les places públiques d’FP per garantir l’accés a tot l’alumnat, així com modificar els criteris del model de preinscripció adaptant-lo a la proposta de criteris de planificació de l’oferta d’FPCAT 365.

La segona, aprovada per unanimitat, per adherir-se a la xarxa de punts liles i al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior per tal de poder rebre formació i recursos de la Generalitat de Catalunya, així com assegurar la presència dels punts liles o violetes a les festes majors i a altres esdeveniments de la ciutat.

I la tercera, que insta al Departament d’Educació a adequar amb urgència els mòduls provisionals  i l’edifici d’acollida de les classes d’Infantil de l’Institut Escola Maria Miret i dotar-lo dels mitjans tècnics, materials i personal docent necessaris per al correcte desenvolupament de la tasca educativa. També a què trobi un espai adequat perquè construeixi com més aviat millor l’equipament definitiu per acollir aquest centre escolar.

Finalment, el Ple ha aprovat dos textos presentats pel PP. El primer, aprovat parcialment, insta el Govern municipal a elaborar i executar un pla de millora dels entorns de l’Hospital Universitari de Bellvitge que inclogui un pla de neteja, arreglar les voreres, la poda de l’arbrat i la instal·lació de mobiliari urbà. El segon demana al Govern local reforçar els controls sobre els clubs i associacions cannàbiques del municipi perquè aquests no esdevinguin llocs de tràfic i consum de substàncies il·legals.

Albert

Missatges recents

Deltebre acull un cicle de xerrades per a les famílies amb infants fins als 3 anys

Sota el nom de Criança en la petita infància, l’Espai Eliseo Vives del Centre Cultural…

14 minuts fa

Multiplica per sis la taxa d’alcohol i col·lideix amb un cotxe

La Policia Municipal ha denunciat a un home que va llançar una taxa d'alcoholèmia de…

19 minuts fa

Viladecans presenta el Pla de Solitud: Antídot a la soledat no desitjada

L’Ajuntament de Viladecans va presentar ahir el Pla municipal d’Actuació Transversal contra la Solitud. Va ser…

32 minuts fa

La Policia de Sant Feliu de Guíxols incorpora un dron i una unitat canina

Un dron policial de darrera generació, capaç de ser usat en moltes situacions, -com per…

38 minuts fa

Una caporal dels Mossos va denunciar assetjament laboral i asseguren que no

La Comissió de Valoració de l’Assetjament Sexual (COVAS) dels Mossos d’Esquadra ha conclòs que no…

48 minuts fa

‘A la tardor, platillos!’: Un 80% més de platillos venuts que el 2021

La 8a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! va acabar ahir amb…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.