L’Hospitalet de Llobregat premia l’excel·lència de les rutes gastronòmiques amb més de 40.000 tapes venudes

Els guardons reconeixen la diversitat i qualitat dels establiments participants en les rutes de tapes i platillos de L’Hospitalet durant tot l’any

11 de desembre de 2025 a les 19:55h
Actualitzat: 11 de desembre de 2025 a les 19:55h

En un esdeveniment que ha congregat representants del sector restaurador local, aquesta tarda s’han lliurat els premis corresponents a les diferents rutes gastronòmiques celebrades al llarg de l’any a L’Hospitalet. La cerimònia ha comptat amb la presència de l’alcalde, David Quirós, la tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, Cristina Santón, així com el portaveu d’ERC-EUiA, Jaume Graells.

La gastronomia com a motor econòmic i identitari

L’alcalde ha subratllat que la gastronomia local, gràcies a la seva oferta àmplia i variada, “forma part de la identitat de L’Hospitalet però, a més, és un important motor econòmic de la ciutat”. En aquest sentit, Quirós ha posat en valor “la tasca diària dels professionals que lideren els establiments de restauració” i el seu paper central en la dinamització social dels barris.

Dades destacades: més de 40.000 tapes venudes

Aquest any, un total de 55 locals han participat en les diferents rutes organitzades: Primavera de Tapes, les rutes als barris i A la tardor, platillos!. Entre totes elles han comercialitzat fins a 40.123 tapes o platillos. Cada ruta manté un preu únic per tapa o platillo que inclou una consumició.

Aquests projectes formen part d’una estratègia municipal per promocionar i dinamitzar la gastronomia local així com per consolidar L’Hospitalet com una destinació turística gastronòmica. També busquen acostar aquesta oferta culinària tant als residents com als visitants.

Impuls conjunt amb gremis i mitjans locals

L’Ajuntament impulsa aquestes iniciatives en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog especialitzat L’Hospitalet Gastronòmic. A més, durant les rutes s’han realitzat sortejos entre els participants gràcies a aportacions d’empreses col·laboradores.

Primavera de Tapes: tradició i reconeixement professional

Aquesta ruta és la més veterana i se celebra durant les Festes de Primavera a tota la ciutat. Un jurat especialitzat avalua diversos aspectes mentre que els clients voten per escollir la tapa preferida. Enguany hi han participat 27 establiments que han venut un total de 27.761 tapes.

  • Tapa més saborosa: El Trifàsic i Burning Rock & Food
  • Tapa més creativa: El Brot de L’H i L’Oncle Jack Music & Cocktail Bar
  • Tapa amb millor qualitat gastronòmica: El Racó d’en Toni i Cabut del Centre
  • Tapa més popular: El Racó d’en Toni

Rutes als barris: protagonisme ciutadà en festes majors

Aquestes propostes tenen lloc coincidint amb les festes majors dels diferents barris. No disposen d’un jurat professional; els premis són decidits exclusivament pels clients. En total s’han servit 6.241 tapes en 23 bars i restaurants participants repartits entre tres rutes:

  • Santa Eulàlia de Tapes: premi a Xurreria Santa Eulàlia
  • Can Serra de Tapes: premi a La Tasca de la Tana
  • Pubilla de Tapes: premi a Koya Smash Burger & Bol

A la tardor, platillos!: tancament gastronòmic anual amb jurat expert i votació popular

Aquesta iniciativa clou cada any el calendari gastronòmic local amb una proposta centrada en petits plats o platillos. Els 28 establiments implicats van vendre un total de 6.121 unitats.

  • Més saborós: L’Artesana Santa Eulàlia, Restaurant Braseria Airiños
  • Més creatiu: La Bodega de A Vaquiña Marela
  • Millor qualitat gastronòmica: El Repartidor Escola-Restaurant
  • Millor Platillo segons votació popular: El Brot de L’Hospitalet

Noves imatges per impulsar futures edicions

Durant l’acte també es va presentar el nou disseny visual que adoptaran les rutes l’any vinent, elaborat amb contribucions creatives dels alumnes de l'Institut Provençana, situat a L'Hospitalet.

Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo García
Veure biografia
El més llegit