L’Hospitalet destinarà 1 MEUR al foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local

El Ple renova el pacte local amb els sindicats i les patronals per al període 2020-23

Imatge de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat destinarà un milió d’euros a impulsar l’ocupació i el desenvolupament econòmic local. És el compromís recollit a la renovació del Pacte local amb UGT, CCOO i les patronals AEBALL i PIMEC per al període 2020-23, el qual s’ha aprovat al ple d’aquest dimecres amb el suport de tots els partits. Els signants del pacte acorden fomentar la reactivació econòmica a través de projectes sostenibles, millorar l’ocupació, la formació i la qualificació professionals i fomentar l’emprenedoria i l’economia social. Al mateix temps, hi ha el compromís de promoure mesures que facilitin l’adaptació a la nova realitat en el treball i també mesures que evitin l’exclusió social, la pobresa i la desigualtat.

En relació a l’impuls de la reactivació econòmica vinculada a una economia més sostenible, l’Ajuntament recorda el Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic és un dels impulsors del Pacte de ciutat per a la reactivació socioeconòmica. Es tracta d’un acord per minimitzar els efectes negatius de la crisi sanitària en els sectors i col·lectius més afectats, el qual es presentarà dilluns vinent.

Medalla d’or a Núria Espert

D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la ciutat en la categoria d’or a Núria Espert i Romero, “per tota una vida dedicada al teatre i a la transmissió de la cultura”, així com per una trajectòria professional plena d’èxits nacionals i internacionals. El lliurament del reconeixement es farà en un acte públic quan les condicions sanitàries ho permetin.