L’Hospital de Bellvitge dona d’alta el seu últim pacient de covid-19 de la primera onada

L'home va estar a cures intensives durant un mes amb respiració assistida

Imatge de l'entrada de l'Hospital Universitari de Bellvitge. ACN.

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha donat aquest dissabte l’alta el seu últim pacient de la primera onada de covid-19. Es diu Carlos Mendoza i va estar a cures intensives durant més d’un mes amb respiració assistida. A través d’un vídeo difós pel departament de Salut, el pacient ha demanat a la població més consciència sobre la situació que es viu i ha subratllat que “la malaltia existeix”.

Mendoza s’ha mostrat “molt agraït” pel “gran esforç” que han fet els professionals sanitaris per salvar la seva vida. Per la seva banda, el doctor Mikel Sarasate, especialista en pneumologia, ha dit que amb l’alta d’aquest pacient veuen “la fi d’un dels treballs més grans” que han fet fins ara com a hospital.

“El punt positiu és que en ser l’últim pacient de la primera onada ens dona la sensació que hem netejat però per desgràcia no és així perquè tenim bastants ingressos amb covid greus a l’UCI”, explica Sarasate tot afegint que és “una victòria” que es pensaven que “seria més gratificant”. “Estem tornant a poc a poc a la situació prèvia”, lamenta.