Les escoles bressol de l’Hospitalet inicien un curs marcat per la prevenció

L’Ajuntament ha redissenyat el model organitzatiu per garantir les condicions higièniques i sanitàries per infants, personal i famílies

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El curs 2020-2021 a les escoles bressol municipals comença aquesta setmana amb totes les mesures de prevenció per garantir la seguretat sanitària d’infants i treballadors i treballadores. Com a tot arreu, el curs s’inicia marcat per la nova situació creada arran de la Covid-19.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals l’integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres, un dels serveis més ben valorats per les famílies de L’Hospitalet, atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys.

L’Ajuntament, seguint les instruccions del Departament d’Educació i de les autoritats sanitàries, ha dissenyant un model d’organització que garanteix les condicions higièniques i sanitàries per als infants, les educadores, el personal no docent i les famílies:

Els centres s’han organitzat de manera que l’entrada a les escoles bressol serà esglaonada, i cada escola bressol facilitarà l’horari d’entrada i sortida a les famílies. Es crearan grups estables de convivència i es mantindrà el nombre habitual d’alumnes per aula en el primer cicle d’educació infantil (de 0 a 3 anys).

Els infants no hauran de dur mascareta, ja que no és recomanable abans dels 3 anys. D’altra banda, l’educadora que sigui tutora no haurà de portar mascareta quan estigui amb el seu grup estable, però sí que n’haurà de portar per fer la resta d’activitats de l’escola que impliquin contacte amb persones diferents del seu grup estable.

Pel que fa al procés d’acollida i d’adaptació de l’infant a l’inici de curs, hi haurà personal de reforç a les aules durant el mes de setembre, que serà estable per a cada grup. En el cas dels adults que acompanyin els infants durant el període d’adaptació, entrada i sortida de l’escola, hauran de portar mascareta i seguir les normes d’higiene i de seguretat, mantenint 1,5 m de distància.

Les escoles bressol municipals són el principal referent de les famílies, i les informaran sobre totes les mesures organitzatives i on poden consultar dubtes i/o plantejar qüestions.

Es pot consultar el document sencer amb tota la informació que es fa arribar a les famílies amb les mesures d’higiene, seguretat i organització per a aquest inici de curs al web de l’Ajuntament (Educació: www.l-h.cat/educacio).

A més de les municipals, a L’Hospitalet hi ha cinc escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament i gestionades per cooperatives de mestres sense afany de lucre, que atendran aquest curs 344 infants. La ciutat compta també amb tres escoles bressol de la Generalitat, amb 299 places, i dues escoles privades subvencionades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb 77 places. En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen unes 1.336 places per a infants de 0 a 3 anys.