Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

L’Hospitalet se suma al foment de les vocacions científiques entre les nenes

Avatar photo

En el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

L’11 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència i L’Hospitalet s’hi suma amb un seguit d’activitats que reivindiquen la presència de la dona en l’àmbit científic i en les professions STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths).

Per començar, durant el matí de divendres, 10 de febrer, diverses dones de l’àmbit científic duran a terme conferències en escoles de la ciutat. Es tracta del programa #100tífiques on investigadores, tecnòlogues, directives o emprenedores científiques col·laboren per inspirar estudiants de primària i ESO. Aquesta és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu fer visible i posar en relleu el paper estratègic de la dona en les àrees STEAM, tot fomentant una relació més propera entre ciència i societat.

 

Enguany, en la seva 5a edició, participen en el programa vuit centres educatius de L’Hospitalet: el Col·legi Pare Enric d’Ossó, Escola Joaquim Ruyra, Escola Provençana, Menéndez Pidal, Institut Europa, Institut Eduard Fontserè, Escola Milagros Consarnau i Escola La Carpa.

El mateix divendres, a les 19 hores, a l’Auditori Barradas, vuit científiques de l’IDIBELL pujaran a l’escenari en una nova edició de l’sLHam. A través dels seus monòlegs, en clau d’humor, al voltant de la recerca biomèdica, faran més accessible i viva la ciència, apropant-la a tota mena de públic d’una forma distesa i festiva. Les protagonistes que pujaran a l’escenari seran: Sandra Acosta, Begoña Aran, Lidia Franco, Núria Lloberas, Patricia Prada i Gemma Via, de l’IDIBELL, i Fatima Akhtar i Paula Barrios, de l’Institut Bellvitge. Cadascuna explicarà, en una xerrada divulgativa de cinc minuts, la seva recerca, la seva passió per la ciència, els reptes que persegueixen i quins obstacles han hagut de superar al llarg de la seva carrera.

 

Aquest esdeveniment, que tindrà taquilla inversa i recollirà fons per impulsar la recerca biomèdica, s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’Auditori Barradas, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet, l’Institut Bellvitge i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

A més a més, mentors del programa Inspira STEAM realitzaran sessions de sensibilització i orientació sobre les professions científicotecnològiques en centres educatius de la ciutat:  Escola Pau Sans  (10 de febrer), Santa Marta (23 de febrer), Escola Ernest Lluch (13 de febrer) i Bernat Desclot (15 de febrer).

 

El programa, promogut per la Universitat de Deusto i que arriba a L’Hospitalet a la seva quarta edició, pretén trencar els estereotips de gènere de l’alumnat de primària, augmentar la seva autoconfiança i donar a conèixer les professions lligades a les STEAM, a través de la visibilització del paper de les dones en aquests camps.

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins LHCiència, el nou pla estratègic en comunicació científica de L’Hospitalet que té com a objectius principals fomentar, impulsar i difondre les competències i professions STEAM i el coneixement científic a la ciutat, a través de nous formats i experiències de proximitat amb la ciutadania.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Compte enrere per al 26è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol a Andorra

Notícia següent

Solsona repeteix el sistema de residus i neteja viària pel Carnaval

Notícies relacionades