Dispositiu de seguretat per prevenir delictes a la via pública a l’Hospitalet de Llobregat

L'any passat va finalitzar amb 900 denúncies per infraccions de l'ordenança del civisme

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, els dos cossos policials amb presència a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), han posat en marxa fins el pròxim 30 de setembre el dispositiu especial de seguretat que cada estiu vetlla per prevenir els delictes a la via pública. L’increment de la vigilància policial es centrarà principalment en espais públics com ara parcs, places i llocs de més gran concurrència; a les revetlles i festes majors dels barris, i a les zones d’oci.

El dispositiu també incidirà en la prevenció de les infraccions penals més habituals, com són els robatoris i el tràfic de drogues. En la campanya de l’any passat es van fer més de 20.000 intervencions, de les que 904 van finalitzar amb denúncies per infraccions de l’ordenança municipal del civisme i la convivència.

En la prevenció de les infraccions més habituals —robatoris amb violència o intimidació, amb força i a l’interior de vehicles— es van realitzar 654 controls i 254 detencions; i en la prevenció dels delictes contra la salut pública, venda i tràfic de drogues, els cossos policials van detenir 61 persones. També es van fer 162 inspeccions a establiments públics.

Les actuacions de la campanya Estiu segur es planifiquen en la Mesa de Coordinació Operativa de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, que es reuneix setmanalment i analitza el seguiment de la campanya i la resposta a les demandes ciutadanes que arriben als cossos policials.