Actuació contra un supermercat de Collblanc per greus deficiències sanitàries

Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra han retirat i destruït 220 quilos de productes sense garanties pel consum

Imatge recurs d'un supermercat. Foto CEDIDA

Després d’una operació conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament ha tancat de forma cautelar un supermercat de Collblanc per greus deficiències sanitàries. L’actuació s’inscriu en una campanya conjunta dels dos cossos policials de control de les condicions administratives, sanitàries, higièniques i de seguretat en establiments de venda de productes d´alimentació al detall.

En aquest establiment, ubicat al carrer d’Occident, es va detectar la presència de gran quantitat de paneroles germàniques i altres insectes, així com unes condicions de neteja molt deficients.

Hi havia molts productes caducats i amb la data manipulada o esborrada, i d’altres posats a la venda en mal estat de conservació. A més, en alguns aliments a granel no s’especificava la procedència ni la traçabilitat.

Amb la participació de la inspecció del servei municipal de Seguretat Alimentària, es va procedir al decomís i a la destrucció de 220 quilos de productes que no oferien garanties sanitàries per al seu consum i es va decretar el tancament de l´establiment de forma cautelar, a conseqüència de la gravetat de les deficiències sanitàries detectades.

L’acció s’emmarca dins de les tasques de prevenció que efectua la Guàrdia Urbana i altres serveis municipals perquè els establiments d’alimentació i de restauració de la ciutat compleixin la normativa i ofereixin un servei que no suposi cap risc per a la salut de les persones.