L’Hospitalet de Llobregat dedica octubre a la salut mental

El programa arrenca aquest dimecres, 5 d’octubre

L’Hospitalet de Llobregat dedica tot el mes d’octubre a la defensa i la promoció de la salut mental de la població, tot coincidint amb la commemoració el 10 d’octubre del Dia Mundial de la Salut Mental decretat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Després d’uns anys marcats per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament ha volgut situar la salut mental de la població en un primer nivell i presentar un programa més ampli que mai i fer-lo arribar a diferents perfils de població. L’objectiu és trencar estigmes i aportar coneixement entre la població en matèria de salut mental.

Sota el lema “Salut mental en un món desigual. Pel dret a créixer en benestar”, s’ha dissenyat un programa d’activitats molt ampli i divers al voltant de la salut mental i emocional de les persones. Les activitats s’han organitzat conjuntament amb diferents entitats, agents de salut i institucions de la ciutat en el marc de la Taula de Salut Mental del Consell Municipal de Serveis Socials, així com de diferents àrees del mateix Ajuntament, com Cultura o Joventut.

El programa arrenca aquest dimecres, 5 d’octubre, amb la formació per a professionals Atenció i acompanyament al patiment psíquic en joves, facilitat per Radio Nikosia i Fabiana Rossarola, de la Xarxa sense Gravetat, i organitzat per l’Oficina Jove a la Biblioteca Josep Janés.

Entre les activitats més destacades hi ha la taula rodona “El benestar emocional dels infants i els adolescents després de la pandèmia de la Covid-19”, que tindrà lloc el 19 d’octubre a l’Auditori del Centre Cultural Tecla Sala. I com és habitual, es farà la tradicional Mostra d’Entitats i Serveis de Salut Mental de L’Hospitalet, que organitza AFEMHOS i que tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre, de 10 a 14 hores, a la rambla de la Marina, amb estands, tallers, música i contes.