L’Hospitalet s’omple d’activitats de divulgació per la Setmana Mundial del Cervell

Avatar photo
S’han programat quatre conferències de proximitat adreçades a la ciutadania de la ciutat

El Centre Cultural Sant Josep i la Biblioteca Central Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat presenten, del 12 al 14 de març, un seguit de xerrades per conèixer el nostre funcionament cerebral en el marc de la Setmana Mundial del Cervell. La campanya vol difondre l’impacte que la neurociència té en la nostra vida quotidiana.

Per començar, dimarts, 12 de març, a les 19 hores tindrà lloc la conferència “Penso, menjo… i existeixo: microbiota i cervell”, al Centre Cultural Sant Josep, en la qual es parlarà de la relació entre intestí i cervell. Cristina Sáez Torres, periodista especialitzada en ciència i salut, explicarà com la comunitat científica fa vint anys que investiga aquest vincle en què la microbiota intestinal té un paper clau. Saéz Torres és col·laboradora en mitjans de comunicació com La Vanguardia i l’agència pública de notícies científiques, Agència Sinc, entre d’altres.

L’endemà, a les 12 hores, la Biblioteca Central Tecla Sala acollirà la conferència, adreçada a estudiants d’ESO, “Addiccions i cervell. Impacte del procés addictiu en el procés de desenvolupament”, en què es farà èmfasi en els adolescents com a població vulnerable i s’abordaran els condicionants ambientals, psicològics, de desenvolupament i familiars. Serà a càrrec de Lucero Munguía, doctora en psicologia clínica i de la salut per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzada en prevenció, tractament i investigació dels trastorns relacionats amb els impulsos.

També dimecres, a les 19 hores, al Centre Cultural Sant Josep es durà a terme la conferència “Malaltia, cervell… i medi ambient? El cas i recerca sobre l’ELA”Mónica Povedano, metgessa del servei de neurologia de l’Hospital de Bellvitge, cap de la secció de Neurofisiologia i coordinadora de la Unitat Funcional de Motoneurona, reflexionarà sobre els factors mediambientals que podrien incidir en aquesta malaltia.

Per acabar, dijous, 14 de març, a les 19 hores i també al Centre Cultural Sant Josep, es presentarà el llibre “La ciencia de la memoria: el fascinante modo en que nuestro cerebro aprende y recuerda”, en el qual s’explica com aprèn el nostre cervell, i s’analitza què suposa l’aprenentatge en l’era del coneixement.

L’acte comptarà amb la presència de la seva autora, Mara Dierssen, llicenciada en  Medicina i doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantàbria i líder del grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes al Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona.

Aquestes activitats s’emmarquen dins #LHCiència, el pla estratègic en comunicació científica de la ciutat i que té com a objectius principals fomentar, impulsar i difondre les competències i professions STEAM i el coneixement científic a la ciutat, a través de nous formats i experiències de proximitat amb la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Martorell: “el romanent de Tarragona d’aquest any passat ha estat un 41% superior en el 2022”

Notícia següent

Veïns del Vallès denuncien que l’amiant encara mata

Notícies relacionades