Granollers posa en marxa una app per registrar incidències de contaminació

Nasapp és una eina de participació ciutadana desenvolupada pel centre tecnològic EURECAT

L’Ajuntament de Granollers posa al servei de la ciutadania una nova eina de comunicació directa per informar d’incidències relacionades amb la contaminació per mala olor. Així, l’aplicació gratuïta Nasapp (disponible per a Android i IOS) permet notificar i registrar qualsevol tipus de pudor, de procedència agrícola, industrial, urbà…

L’objectiu d’aquesta iniciativa és comptar amb la participació ciutadana per gestionar aquesta qüestió complexa. Així, l’Ajuntament de Granollers registrarà les queixes i treballarà per prendre mesures i intentar minimitzar els possibles focus d’origen.

La informació aportada per la ciutadania a través d’aquesta app és confidencial; no recull les dades personals i permetrà generar un mapa de les molèsties detectades per la ciutadania en aquest àmbit.

L’aplicació Nasapp

L’EURECAT, el Centre Tecnològic de Catalunya, desenvolupa des de l’any 2010 el projecte Nasapp, una iniciativa de participació ciutadana i una eina a disposició de tothom per registrar incidències de pudor ambiental. L’aplicació geolocalitza el punt en què es troba la persona i informa del moment en què es registra la mala olor, de manera que la coincidència en una mateixa zona i moment d’un determinat nombre de registres, posa de manifest un episodi de pudor. Amb aquests registres i l’anàlisi de les dades meteorològiques es plantegen hipòtesis sobre la procedència.