Granollers fa una trobada tècnica del projecte europeu Sport!Op!

La sessió ha servit per avaluar les necessitats esportives que hi ha a la ciutat per a infants de 8 a 12 anys

El passat dilluns 26 d’octubre es va fer en format digital una sessió de treball del projecte europeu Sport!Op! que té com a principal objectiu crear oportunitats per a la inclusió de nens i nenes a través de l’esport i que lidera l’Ajuntament de Granollers. La trobada, liderada per la Universitat de Barcelona, va comptar amb la participació d’una vintena de professionals de Granollers: mestres d’educació física, coordinadors/es, monitors/es o representants de diferents entitats esportives de la ciutat i personal tècnic municipal.

 

La sessió va servir per compartir experiències, avaluar l’oferta esportiva i les instal·lacions esportives de la ciutat i plantejar reptes com el foment de l’esport des d’una perspectiva de gènere, més informació sobre els beneficis de l’esport per a infants i joves o més coordinació entre les professionals.

 

514 enquestes en línia

La trobada va servir també per informar del resultat de l’enquesta en línia operativa les darreres setmanes per recollir les necessitats esportives que hi ha a la ciutat per a infants de 8 a 12 anys. S’han rebut 514 respostes a aquests qüestionaris. La meitat dels infants i joves que han emplenat el qüestionari fan esport, la majoria en un club o entitat, però hi ha un terç de les persones enquestades que actualment no practica cap esport i un 20% que no fa esport fora de l’activitat física als centres educatius. Els motius principals indicats per qui no realiza esport són la falta de temps, que el seu grup d’amistats no en fa, l’activitat els queda lluny de casa o per falta de recursos econòmics.

 

El projecte SPORT!OP!

El projecte «Sport!Op!» (Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport), en el marc del programa Erasmus+Sport, té com a principal objectiu la inclusió de joves vulnerables a través de la pràctica de l’esport. Hi participen 7 socis europeus i Granollers lidera el projecte.

A més de Granollers, participen en aquest projecte:

– Universitat de Barcelona

– Ajuntament de Grigny (França)

– Het Gemeenschapsonderwijs, centre educatiu de la ciutat de Ieper (Bèlgica)

– Lugi Handball, equip d’handbol del municipi de Lund (Suècia)

– HASK Mladost, entitat esportiva de la Universitat de Zagred (Croàcia)

– Sarajevo Marathon, entitat esportiva de Sarajevo (Bòsnia & Herzegovina)

«Sport!Op!» es va iniciar el febrer de 2020 i s’allargarà fins al juny del 2022 quan es farà a Granollers la conferència final del projecte. La iniciativa neix amb el repte de desenvolupar estratègies locals basades en la comunitat tot fent servir l’esport com a vehicle d’inclusió social. D’aquesta manera, el projecte se centrarà en infants i joves, especialment noies, socialment vulnerables, d’entre 8 i 20 anys. La franja d’edat variarà en funció de cada territori.

Així, s’analitzaran les necessitats i els beneficis de les activitats esportives com a estratègies d’acció socioeducativa i, a partir d’aquí, els socis del projecte desenvoluparan i posaran en pràctica activitats esportives amb infants i joves. Les diverses experiències serviran per definir una proposta socioeducativa específica que es pugui aplicar en altres municipis i contextos.

Per més informació podeu accedir a la web del projecte: http://sportopproject.eu