Granollers duu a terme accions de sensibilització per celebrar la Setmana Sense Fum

"Viu sense fumar i comença a sumar" aquest és el lema de la Setmana Sense Fum que tindrà lloc del 25 al 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac

Impulsat per l’Ajuntament de Granollers i les institucions sanitàries es vol fer visible l’epidèmia del consum de tabac i els efectes mediambientals que implica

La Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta de l’impacte mediambiental del tabac, on cada any genera entre 340 i 680 mill.lions de quilos de residus procedents de la indústria tabacalera. Un clar exemple és l’alta toxicitat que les burilles llençades a l’entorn provoquen, contaminant el terra, les aigües i els ecosistemes naturals.

En aquest context, us animen a participar en la celebració de la Setmana Sense Fum que culminarà el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, amb el lema “El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient”.

Recull d’activitats

Caminada saludable:

Coincidint amb l’inici de la Setmana Sense Fum, s’ha organitzat una caminada el dimecres 25 de maig de 17.30 a 18.30 h. És un circuit circular i sense dificultat, amb l’objectiu de recollir burilles voluntàriament, i posar de manifest un dels efectes mediambientals que comporta el consum de tabac.

Punt de sortida: 17.30 h. Institut Escola Municipal de Treball (Granollers) (1)

Recorregut: Parc del Congost, Passeig Fluvial. Parc Firal (2). Inclou un berenar saludable, amb una peça de fruita, amb la col·laboració de les botigues Atmeller Origen.

Retorn pel mateix trajecte.

Punt d’arribada: 18.30 h. Institut Escola Municipal de Treball (Granollers).

Només cal portar una ampolla d’aigua de plàstic per a les burilles, que es reciclarà.

Tertúlia Ràdio Granollers:

El 25 de maig, a les 13.30 h s’emetrà a Ràdio Granollers una tertúlia radiofònica, amb la participació del Dr. Enric Barbeta, Cap de Pneumologia de l’Hospital General de Granollers i el Sr. Josep M. Suelves, Cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme i de les Lesions en Agència de Salut Pública de Catalunya, on es farà l’abordatge de diferents aspectes relacionats amb el tabac, els residus mediambientals i aspectes relacionats de la Covid.

Taules informatives:

 • Taula informativa ”GranollersSUMA”:
  Sota aquest compromís d’acció integral, el31 de maigi sota el mateix lema de la Setmana Sense Fum, “Viu sense fumar i comença a sumar”.A la Porxada, s’instal·larà una taula informativa de 17 a 19 h, amb la participació de professionals de la salut de l’Ajuntament de Granollers, dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat, de l’Hospital General de Granollers, de l’Agència de Salut Pública, de la Delegació del Vallés Oriental del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, i de membres de les organitzacions d’Oncovallés i de la Associació Contra el Càncer a Barcelona.
  Es visualitzarà i es farà punt de recollida de burilles. S’informarà sobre els efectes del consum de tabac i es lliuraran monografies i d’altres documents informatius per promoure l’abandonament tabàquic i els espais sense contaminants del tabac.
 • Taula informativa “Hospital General de Granollers”
  A l’entrada principal d’Hospitalització de l’Hospital General de Granollers, el31 de maig, al llarg del matí, s’instal·larà un estandamb materials informatius per a la cessació del tabac i fomentar uns entorns nets i lliures de fum, dirigit a professionals de l’entitat com a la ciutadania, amb entrega d’obsequi a aquelles persones que es comprometin a deixar de fumar.
 • Taules informatives “Centres d’Atenció Primària. I.C.S.”
  Els centres d’atenció primària de Granollers Nord (Bellavista i Corró), Granollers Centre (CAP Vallés) i Granollers Sud (CAP Sant Miquel) durant el dia31 de maig, instal·laran taules per tal de sensibilitzar sobre els efectes del consum de tabac i l’atenció que s’ofereix des de d’aquestes àrees per l’abandó tabàquic.

Webinar “Associació Contra el Càncer a Barcelona”:

El 31 de maig , l’Associació Contra el Càncer a Barcelona ha organitzat un taller on-line de 18 a 19.50 h., en relació al control del tabaquisme, conèixer experiències d’èxit de modificació de l’entorn i donar a conèixer els recursos per al cessament del tabac.

Consulteu la web per a les inscripcions i contingut:

https://www.contraelcancer.es/ca/talleres/webinar-dia-mundial-sense-tabac(link is external)

Fotografies i Xarxes socials:

És imprescindible fer visible i continuar sensibilitzant sobre els efectes del tabac a la nostra societat. Feu recollida de fotografies que expressin la contaminació ambiental de les burilles al nostre entorn o de qualsevol altre aspecte que vulgueu compartir relacionats amb el tabac (efectes del consum del tabac, espais sense fum, etc.).

Podeu fer servir l’etiqueta: #ssfcat22 o #SumaSalut