La Fira Mataró Orienta se celebrarà del 22 al 25 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet amb activitats permanents d’accés lliure i també amb activitats programades amb inscripció prèvia. A banda de les activitats programades, hi ha un espai anomenat Àgora amb 4 racons amb diferents àrees temàtiques:
- Orientació: en aquest espai hi haurà punts d’assessorament individualitzat on es podran realitzar consultes amb personal expert.
- Autoconeixement: es faran xerrades, activitats dinamitzades amb “visual thinking” i tests d’interessos professionals.
- Formació: informació i espais per explicar tot el ventall de formació que existeix i xerrades per especialitats formatives.
- Ocupacions i mercat de treball: es podran fer tastets i “workshops” de diferents sectors professionals, s’oferiran visites a empreses per descobrir vocacions i es donarà informació detallada d’algunes professionals.
Els objectius de la Fira són, per una banda, informar a tota la ciutadania sobre els recursos formatius existents, tant del sistema reglat postobligatori com de la formació per a l’ocupació. D’altra banda, es vol informar sobre els recursos d’orientació que hi ha a la ciutat com l’Oficina d’Orientació Educativa, l’Oficina Jove-Sidral i el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), però també facilitant el coneixement d’altres d’institucions públiques i recursos d’altres agents del territori sempre que siguin 100% subvencionats, és a dir, sense cap cost per a la ciutadania apostant així per la igualtat d’oportunitats.
La Fira Mataró Orienta va dirigida a totes aquelles persones interessades en itineraris formatius postobligatoris, que es poden cursar a partir dels 16 anys. En aquests perfils es poden trobar tant persones interessades a construir el seu itinerari formatiu amb relació a un objectiu professional, persones que volen reciclar-se o fer un canvi professional i també persones que donen suport en la presa de decisions, siguin famílies o professionals de l’orientació acadèmica i laboral.
La Fira Mataró Orienta està organitzada pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), l’Oficina d’Orientació Educativa (Educació) i Mataró Jove (Joventut). La formació al llarg de la vida, el trencament d’estereotips, la connexió amb els requeriments entre formació i mercat de treball, la perspectiva de gènere i la gratuïtat són els valors d’aquesta proposta.
Una proposta que ha comptat amb la participació d’agents educatius de la ciutat, representants d’altres administracions com el SOC i el Consell Comarcal del Maresme, gremis i associacions d’empreses i empreses de la ciutat.
La Fira Mataró Orienta s’emmarca sota el paraigua del projecte Mataró Orienta que posa l’orientació al centre de tot i fomenta l’educació al llarg de la vida.