Macabra estafa a 8 famílies de difunts a Barcelona

Un treballador del cementiri els hi oferia "millors nínxols"

Un home de 53 anys i nacionalitat espanyola està sent investigat per estafar vuit famílies a Barcelona. L’home, que va començar a treballar a Cementiris de Barcelona l’any 2006, atenia les peticions dels familiars i assessorava en les compres de làpides i nínxols. D’aquesta manera, el jutjat de Barcelona l’investiga per estafa, ja que hauria ofert millors condicions a aquestes vuit famílies a canvi de sumes econòmiques que oscil·len entre els 1.800 i 2.000 euros.

Malgrat aquestes promeses, els familiars dels difunts asseguren que no va complir les seves promeses, perquè la disposició dels nínxols està regulada. Diverses famílies afectades van denunciar els fets a l’Ajuntament de Barcelona, que va informar l’empresa municipal. Aquesta, al seu torn, va obrir una investigació per revisar els expedients del treballador.

Aviat, l’empresa municipal va descobrir que eren vuit les famílies afectades. La portaveu de Cementiris de Barcelona ha assegurat, tanmateix, que van tornar la quantitat de les propines a les famílies estafades.

Per la seva banda, el treballador va ser apartat de les seves funcions, segons recull El Periódico, i posteriorment acomiadat. Els Mossos d’Esquadra asseguren que hi ha indicis de què es va cometre un delicte d’estafa i sospiten que hi podria haver més famílies afectades, tot i que aquestes podrien no voler afegir-se a la denúncia.