Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Escola d’Infermeria i fabricació de nanosatèl·lits, dos projectes a Sabadell

Avatar photo

Es recuperarà l'Artextil pel grau d'infermeria i s'establirà al Hub Aeronàutic Celestia Aerospace, la primera empresa d’Europa que fa el llançament de nanosatèl·lits des d’avions i no des de coets

Sabadell acollirà dos projectes que comencen a fer les primeres passes. És el cas de nou grau públic d’Infermeria, que s’ha iniciat aquest curs com a part del Campus de Ciències de la Vida i la Salut i que traslladarà part de la seva formació a l’Artèxtil de Sabadell, un cop l’edifici estigui rehabilitat. Per la seva part, dins el Hub Aeronàutic, Celestia Aerospace, la primera empresa d’Europa que fa el llançament de nanosatèl·lits des d’avions i no des de coets, ubicarà la seva seu a Sabadell.

El nou Campus de les Ciències de la Vida i la Salut vol sumar les línies de treball i el potencial que l’Ajuntament, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi. En aquesta primera etapa de recuperació de l’Artèxtil s’invertirien al voltant de 5,8 milions d’euros, dels quals 4 milions són d’aportació municipal.

D’altra banda, l’Ajuntament, AENA, la Universitat Politècnica de Catalunya i el Consorci de la Zona Franca treballen conjuntament per a la implantació del Hub d’Innovació Aeronàutica a Sabadell, que vol potenciar la creació d’empreses vinculades al sector i tot plegat estretament lligat a la formació especialitzada.

Façana antiga i actual de la fàbrica tèxtil Artextil

Dins el Hub, Sabadell albergarà la seu central de la companyia puntera de fabricació i llançament de nanosatèl·lits Celestia Aerospace. L’empresa realitzarà l’enginyeria, el disseny, la producció i la verificació dels nanosatèl·lits, així com de les parts buides (sense combustible) del llançador. A més, la seu de Sabadell albergarà la Sala de Control i Seguiment de Missió dels nanosatèl·lits. Les operacions finals de càrrega de combustible i llançament del nanosatèl·lit es duran a terme des de la seu de la companyia a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

En aquest sentit, el Consorci de la Zona Franca ha adquirit una parcel·la al Polígon Industrial de Sant Pau de Riu Sec, propietat de l’Ajuntament, per seguir impulsant el creixement del Hub. A la parcel·la, de 10.000 m2 amb una edificació de fins a 6.700m2, s’edificarà la nau on s’instal·larà Celestia Aerospace.

També fruit de l’aposta per l’Aeroport com a pol de coneixement, formació i innovació lligats a l’aeronàutica, s’ha ubicat a Sabadell la seu d’Skyway, la primera escola de controladors aeris de Catalunya i l’Aeroport ha acollit el primer vol d’un avió elèctric a Espanya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 4 =

Notícia anterior

Vilafranca endureix la normativa sobre patinets i altres VMP

Notícia següent

Valls obre el període d’inscripcions per a les activitats d’estiu

Notícies relacionades