Es reprenen els treballs d’instal·lació de l’ascensor del parc de Can Buxeres

Després de la construcció de l’estructura metàl·lica i la passarel·la, els treballs es van aturar per problemes de l’anterior empresa encarregada d’executar el projecte

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Les obres d’instal·lació d’un ascensor per millorar l’accessibilitat al parc de Can Buxeres s’han reprès, una vegada adjudicat el projecte d’acabament dels treballs a una nova empresa encarregada de finalitzar les obres que es van aturar per problemes de l’anterior adjudicatària. L’obra civil està pràcticament finalitzada i en les properes setmanes es muntarà l’edicle i l’ascensor. La previsió és que pugui entrar en funcionament a finals de novembre.  

En el moment de la suspensió, ja s’havia executat el gruix del moviment de terres, l’estructura de l’ascensor, la passarel·la per a vianants i la modificació de la xarxa de clavegueram a l’àmbit d’afectació de les obres. 

La posada en marxa de l’ascensor, una antiga reivindicació veïnal, millorarà l’accessibilitat al parc de Can Buxeres des de la banda inferior del barri de Sanfeliu. L’elevador s’instal·larà en la part baixa del carrer de la Riera del Canyet i comunicarà amb l’esplanada que dona accés al carrer de l’Aviació.  

Aquest tram, amb un fort pendent de 9 metres, està actualment connectat per una escala de cinc trams i 60 esglaons i una altra, més a l’interior del parc, de quatre trams i 48 esglaons, fet que dificulta l’accessibilitat a la zona des de la banda inferior del barri de Sanfeliu, especialment a les persones amb mobilitat reduïda. 

L’ascensor, amb cabina panoràmica i capacitat per a 11 persones, farà un recorregut de 9,30 metres i tindrà dues parades. La cabina estarà dotada amb il·luminació de tecnologia led, portes automàtiques d’obertura central, alarma i càmeres de seguretat, mecanisme de rescat automàtic i polsadors electromecànics que incorporen el sistema braille

També hi haurà, davant de les portes d’accés, senyalització de l’ascensor per a les persones invidents, amb franges de paviment tàctil a terra. I per facilitar els accessos a l’elevador a persones amb cadira de rodes, en les zones pròximes se substituirà l’actual paviment de sorra per un de formigó. 

Tenint en compte consideracions de perspectiva de gènere en l’espai públic, el tancament de l’estructura de l’ascensor serà vidriat per optimitzar la relació visual entre l’interior i l’exterior, i la caixa contenidora estarà equipada amb una làmina de protecció contra actes vandàlics. 

La ja construïda passarel·la per a vianants, de 16,40 metres de longitud i un voladís de 3 metres, comunicarà la parada superior de l’elevador amb el carrer de l’Aviació. El projecte també inclou la creació d’itineraris accessibles i el reforç de l’enllumenat del parc als voltants de l’estructura de l’ascensor, així com la reposició de la jardineria i les xarxes de reg.

El projecte d’acabament de l’elevador d’accés al parc de Can Buxeres té un pressupost  de 294.000 euros.