Es redueixen els delictes comesos a Esplugues l’any 2021

L’alcaldessa Pilar Díaz ha valorat molt positivament els descens dels delictes i ha indicat que ‘Esplugues és una ciutat segura'

El nombre de delictes que s’han comès a Esplugues durant l’any 2021 s’ha reduït en comparació amb l’any 2020; un any que va estar condicionat pel confinament i el decret de l’estat d’alarma. Aquestes dades s’han donat a conèixer a la Junta Local de Seguretat per part dels màxims responsables del Cossos de Seguretat presents a la ciutat, on es destaca el notable descens de les ocupacions d’immobles, – 54,69% amb 29 casos, els furts, -7,17% amb 790 casos, les estafes bancàries amb targetes, -13,90% amb 161 casos, i els robatoris amb força, -13,16% amb 132 casos.

D’altra banda, ha augmentat la resolució policial, que s’enfila al 31,6%, així com el nombre de persones detingudes, que passa de 170 a 189.

Pel que fa a les sancions relacionades amb l’ordenança de civisme, les sancions han augmentat un 10,11% passant de 890 a 980 denúncies. Aquest augment és degut a l’increment dels dispositius de control relacionats amb el consum d’alcohol a l’espai públic, la no recollida dels excrements de gos i les infraccions vinculades a les molèsties per soroll excessiu.

Com a element destacat en les sancions de trànsit, durant l’any 2021, han augmentat les multes relacionades amb l’ús dels vehicles de mobilitat personal amb 302 sancions, un 88,75% més respecte a l’any anterior.

El cos de la Policia Local d’Esplugues treballa de forma coordinada amb els cossos de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional en diferents actuacions per garantir la seguretat ciutadana i continuar fent d’Esplugues una ciutat amb uns índexs de seguretat i satisfacció ciutadana elevats respecte a municipis de l’entorn metropolità.

Durant la Junta, Pilar Díaz ha explicat que ‘les dades són bones’ i ha destacat ‘la bona feina de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en un moment complex, en què han estat a l’altura de les circumstàncies’. A més, l’alcaldessa ha afegit que ‘el govern municipal continua treballant en reforçar els recursos humans i materials de la Policia Local’ i ha explicat que ‘en aquest moment tenim més policies que mai als nostres barris i que durant les pròximes setmanes tindrem importants novetats que donaran un impuls més a la seguretat de tots i totes’.