Es preveuen més de 500 festes il·legals la nit de Cap d’any

El sector de l'oci i la restauració calcula que el tancament durant aquesta nit suposarà pèrdues de 200 milions d'euros

Festes on no es respecti la distància de seguretat, on es sobrepassi el nombre de persones permeses i situat en 10 persones, on coincideixin membres de més de tres bombolles familiars. Segons ha explicat la Federació d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), aquest Cap d’any es preveuen més de 500 festes il·legals a tot el territori com les descrites.

És per aquest motiu que la federació ha exigit a la Generalitat de Catalunya que permeti, almenys durant la data en qüestió, que habiliti l’oferta de festes de l’oci nocturn i la restauració per contrarestar l’efecte d’aquestes celebracions fora de llei.

Segons ha explicat la Fecasam, ja s’estan detectant nombroses convocatòries il·legals a través de les xarxes socials, i afegeix que en la bústia que l’organització ha habilitat per denunciar festes il·legals se n’han pogut detectar 45.

Així mateix, la federació assenyala que les pèrdues per la negativa del govern a permetre les festes de Cap d’any suposaran una pèrdua pel sector de 200 milions d’euros.