Enxampen una xarxa criminal que assassinava animals en rituals de sang

Durant més d'un any AnimaNaturalis va investigar el grup fins que va aconseguir proves que els delataven.

Animal assassinat. Foto: AnimaNaturalis

El passat 23 d’octubre, la Guàrdia Urbana de Badalona va evitar la mort de 13 animals que estaven a punt de ser sacrificats durant un ritual de santeria. Els fets es van produir al barri badaloní de Canyadó i en l’operació es van salvar un gall, nou gallines i tres guatlles que van ser portats pel grup en defensa dels animals AnimaNaturalis a la Fundació Santurio Gaia.

Havia estat la mateixa AnimaNaturalis qui havia donat la veu d’alarma que va fer intervenir a la policia contra el presumpte grup criminal que realitzava els sacrificis. L’organització animalista, segons ha revelat aquesta, durant tot un any havia estat investigant el grup de mal tractadors d’animals.

“Vam fer diverses esperes fins que un dia vam aconseguir veure com sortien d’un portal dos homes carregats amb bosses de brossa”, relata Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis a Espanya. “Van tirar les bosses al contenidor i quan van marxar ens hi vam ficar dins. Els cossos dels anòmals, encara calents, estaven decapitats”, sentencia.
Així mateix, l’organització explica que “durant una entrevista en un podcast

que AnimaNaturalis va trobar a internet mentre feia la investigació prèvia, un dels ‘santers’ explica que els animals els busquen a les granges”.A més, AnimaNaturalis assenyala que l’entrevistat afirma en la conversa gravada que “els rituals de sang són molt puntuals i que formen part només del 10% de la santeria”.

Amb tot, Animanaturalis ha explicat que a través de les seves investigacions han sabut que com a mínim cada divendres dels últims 5 anys el grup criminal va dur a terme sacrificis en els quals van morir cabrits, gallines, galls, coloms i guatlles entre d’altres.

Tota aquesta informació va ser clau perquè la Guàrdia Urbana de Badalona intervingués en la detenció del col·lectiu de rituals de santeria.