En marxa el procés participatiu del Pla director urbanístic Biopol-Granvia de L’Hospitalet

Avatar photo

L’objectiu és donar a conèixer el nou projecte a la ciutadania i millorar-lo amb la incorporació de les idees i les propostes que es recullin

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha presentat el procés de participació ciutadana associat a la redacció del Pla director urbanístic Biopol-Granvia, en el marc de la sessió del Consell de Ciutat de L’Hospitalet, màxim òrgan consultiu de participació ciutadana integrat per representants de les entitats econòmiques, socials, professionals i veïnals del municipi. La reformulació del PDU és a càrrec del Consorci per a la Reforma de la Granvia, integrat per l’Ajuntament de la ciutat i la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del procés participatiu és donar a conèixer el nou projecte del PDU Biopol-Granvia a la ciutadania i millorar-lo amb la incorporació de les idees i les propostes que es recullin. Així mateix, pretén ampliar el consens ciutadà de col·lectius i/o persones interessades.

El procés és obert a tothom i s’hi podrà participar de manera presencial, assistint a les diferents sessions convocades, o de manera virtual, per mitjà de la plataforma de participació https://participa.gencat.cat.

En la primera fase del procés de participació, que es desenvoluparà de forma prèvia a l’aprovació inicial del projecte, hi ha previstes les sessions següents:

Sessió informativa en el Consell de Ciutat
29 de març, de 18 a 21 hores, al Saló de Plens de l’Ajuntament
Sessió informativa en el Consell del Districte VI (Bellvitge i Gornal)
5 d’abril, de 18.30 a 21 hores, al Centre Cultural Bellvitge-Gornal
Taula de debat: “Implantació dels usos biomèdics i impacte socioeconòmic”
19 d’abril, de 18.30 a 20.30 hores, al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala
Taula de debat: “Model urbà i desenvolupament sostenible”
28 d’abril, de 18.30 a 20.30 hores, al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala
Sessió de conclusions del procés participatiu
24 de maig, de 18.30 a 20 hores, al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

La previsió és que el PDU Biopol Granvia s’aprovi de forma inicial entre maig i juny d’aquest any i que, prèviament a l’aprovació definitiva al desembre es faci una segona fase del procés participatiu.

L’aprovació inicial del projecte es farà entre maig i juny

L’Ajuntament de L’Hospitalet i la Generalitat de Catalunya treballen en un nou pla director que transformarà l’àmbit de la Granvia fins arribar al riu Llobregat. Es tracta d’un projecte estratègic d’interès supramunicipal, una proposta de país, que permetrà el desenvolupament d’un nou clúster d’activitat econòmica vinculada a la recerca biomèdica a la zona hospitalària i universitària de Bellvitge, amb un alt valor afegit, que tindrà un impacte significatiu sobre el mercat laboral i el producte interior brut (PIB) de Catalunya.

Aquesta nova activitat econòmica i de recerca s’ha d’articular al voltant de l’eix de la Granvia, que caldrà transformar per millorar la relació entre els costats nord i sud per permetre la implantació dels nous usos, i per reorganitzar la vialitat i els accessos als diferents equipaments sanitaris i docents que hi ha en l’actualitat.

El regidor de Planificació Estratègica i Econòmica, Francesc Belver, ha estat l’encarregat d’explicar la proposta que és un plantejament inicial i que està sotmès al procés de participació. Així, el nou projecte preveu el trasllat dels edificis previstos inicialment al voltant de Cal Trabal al sud de la Granvia i la reducció de l’edificabilitat en 70.000 m2.

També aposta pel manteniment el 85% de l’actual paisatge de Cal Trabal. El 15% restant es destinarà a sòl d’equipaments públics i zona verda de transició entre l’Hospital de Bellvitge i el corredor ecològic de Cal Trabal. La titularitat i gestió d’aquests sòls, així com la responsabilitat de manteniment dels hàbitats actuals serà pública.

Es substitueix l’actual enllaç de vehicles cap a la C-31, per un nou accés de vianants i bicicletes que connectarà el parc lineal de la Granvia i el sòl de conreu amb el corredor fluvial del Llobregat. Preveu incorporar 51.000 m2 de zones verdes que milloraran les connexions de L’Hospitalet amb el riu Llobregat. En total es crearan 528.000 m2 espais verds i, consegüentment, augmentarà la superfície verda del municipi en 2 m2 per habitant.

També inclou recuperar el patrimoni arquitectònic històric de la ciutat, mitjançant la rehabilitació de les masies de Can Trabal i Ca l’Esquerrer.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Cambrils inicia les obres de rehabilitació del Celler

Notícia següent

Joana Cebolla i Alba Careta, protagonistes de la propera cita del cicle Tàrrega Sona 2022

Notícies relacionades