Els treballadors de Correus a Sabadell tornen a la feina després de dos mesos de vaga

La plantilla no suspèn la convocatòria d'aturades però recuperen l'activitat "per respecte als ciutadans"

Els treballadors de la unitat de repartiment número 4 de Correus a Sabadell han reprès l’activitat aquest dimarts després de dos mesos de vaga total del servei. Tot i tornar a posar en marxa la carteria, mantenen la convocatòria de vaga. La represa del funcionament és, asseguren, per respecte a la ciutadania, uns 70.000 veïns dels barris del nord de Sabadell que des del 6 d’abril no disposen de servei postal a casa seva.
Consideren que l’empresa ha mantingut en tot moment una “actitud intransigent” a l’hora d’escoltar les seves peticions, que passen sobretot per incrementar el nombre d’efectius en una unitat que denuncien que no disposa del volum de treballadors per fer front al volum de feina que assumeix.
La plantilla, formada per 19 persones, ha reprès l’activitat aquest dimarts després de 65 dies d’aturada del servei. Consideren que, entre d’altres, l’empresa s’ha mostrat intransigent a l’hora de negociar un increment de plantilla, però que cal reprendre l’activitat per responsabilitat amb la ciutadania.

“No desconvoquem la vaga perquè considerem que la reivindicació encara és viva, però donada la intransigència de l’empresa veiem que això es pot allargar en el temps i els primers afectats són els ciutadans”, explica Edu Fernández, portaveu dels treballadors en vaga, en declaracions a l’ACN.

Assegura que no renuncien a allò que demanen, però que cal reactivar un punt de repartiment saturat. Ara caldrà reordenar tot el material acumulat, motiu pel qual estimen que la normalitat no s’assolirà fins d’aquí a unes setmanes.

“L’empresa no ha fet cap canvi en les seves propostes”, denuncia Fernández, motiu pel qual mantenen activa la convocatòria de vaga a l’espera de veure si l’empresa fa algun moviment.