Una àmplia representació de les arts escèniques i un format d’espectacles per a un públic divers marquen la nova temporada de tardor als teatres municipals de Sabadell de La Faràndula, Principal, L’Estruch i Sala Miguel Hernández. La venda d’entrades ja està disponible al portal municipal i a l’app Sincronitzats.
El programa de tardor inclou propostes per a tots els gustos i edats, i l’òpera, la música simfònica, la música de cambra i de cobla, les arts escèniques i la programació familiar en són les protagonistes.
El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha destacat que “certament, la programació de tardor és molt transversal i vol arribar als diferents públics de la ciutat. L’objectiu és ampliar el nombre de consumidors de cultura i la millor manera és oferir productes atractius, reconeguts i de nivell”.
Teatre
La temporada d’arts escèniques a La Faràndula començarà el 15 de setembre, amb la comèdia de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Berbel, Fitzroy. Serà l’inici de la gira d’aquesta obra d’èxit, protagonitzada per quatre actrius de luxe de l’escena catalana: Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul i Natàlia Sánchez.
El Teatre Principal, d’altra banda, acollirà l’1 d’octubre El Mar, visió d’uns nens que no l’han vist mai, escrita i dirigida per Xavier Bobés i Alberto Conejero, amb el mateix Bobés i Sergi Torrecilla com a protagonistes.
El teatre també té cabuda a L’Estruch. Es tracta de Jump!, el 4 de novembre, del sabadellenc Marc Balaguer i Jaume Viñas. L’obra té format de monòleg, amb la infantesa i els reptes de la gimnàstica com a fil conductor. Aquest espectacle s’emmarca dins el Festival Rbls, pensat per a públic jove amb seu a Barcelona i que s’estén a set ciutats més, entre les quals Sabadell.
Festival Sabadell Escena
Al mes d’octubre la segona edició del Festival Sabadell Escena omplirà de teatre diferents espais de la ciutat. La programació s’inaugurarà el 19 d’octubre a L’Estruch, amb l’espectacle Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), escrita per l’autor uruguaià Gabriel Calderón, traduïda pel vallesà Joan Sellent i interpretada per Joan Carreras.
I al Teatre Principal la companyia AlGalliner representarà l’obra de Félix Estaire Atemptat, interpretada per Òscar Castellví, Georgina Latre i Laura Rosel i amb direcció d’Albert González.
A més de les dues obres esmentades, el Festival dona cabuda a més espectacles de circ i teatre que es podran veure a diferents equipaments de la ciutat, tal com es farà públic ben aviat.
Dansa a L’Estruch
El Certamen Coreogràfic de Sabadell celebra aquest any la seva divuitena edició. L’espectacle tindrà lloc el 7 d’octubre. Aquesta iniciativa va néixer el 2006 de la mà de l’Associació de Dansa Petit Món i de L’Estruch amb l’objectiu de difondre les creacions de nous talents en l’àmbit de la dansa. Compta amb la col·laboració del Certamen Coreogràfic de Madrid / Paso a 2, Centre Cívic de la Barceloneta, Nunart Creacions, Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona, Associació de Dansa Contemporània.
Programació Familiar
Durant la tardor, L’Estruch ofereix, com és habitual, els tallers Circ en Família, que permeten que infants i adults experimentin plegats què significa ser un artista enmig de la pista. A més, la companyia mallorquina d’Es Tro proposarà, el 24 de novembre, POI, un espectacle de malabars, amb la baldufa com a protagonista.
D’altra banda, la Joventut de la Faràndula presentarà Aladí, a l’octubre i novembre, i Els pastorets al desembre i gener. Ambdós muntatges es poden veure a La Faràndula.
Les famílies també trobaran durant la tardor propostes molt atractives a LaSala. I de l’11 al 26 de novembre els més menuts podran gaudir del Festival elpetit, amb molts espectacles per gaudir en família.
Música simfònica, amb Beethoven per començar
La temporada de Concerts Simfònics 2023-2024 a La Faràndula, a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, comença el 22 de setembre. L’obra central serà la Setena simfonia de Ludwig van Beethoven, sota la direcció d’Andrés Salado i amb la presència de la talentosa violoncel·lista russa Anastasia Kobenkina. El programa inclou la Simfonia núm. 1 “Clàssica” de Prokófiev i Variacions rococó de Txaikovski.
Completen el programa de concerts l’Homenatge a John Williams, el 17 de novembre, amb la interpretació de temes de bandes sonores de coneguts llargmetratges, i l’habitual Festival de valsos i danses el 6 i 7 de gener.
La música del Principal
El Teatre Principal comença el 27 de setembre la temporada musical amb Algú vol estudiar música?, un viatge musical per les diferents etapes de la vida artística de Maria Teresa Boix. Cantaires de diferents formacions creades i dirigides per ella –l’Orfeó de Sabadell, les corals Bernini i Gilbert, les Petites Cantaires, el Cor de Cambra, el Cor Interparroquial i els Cors de Sarsuela de Sabadell–, acompanyats al piano, il·lustraran amb les seves veus els textos i les imatges inèdites més personals de la vida de Boix en una gala íntima presentada per la seva neta Marta Tricuera.
Les propostes musicals singulars al Principal es completen amb Xavi Vidal canta Bowie, el 6 d’octubre; la presentació del CD de tota l’obra per a piano del compositor de músic contemporània, desaparegut l’any passat, Pere Casas, i el concert Bella Banda Sul Palco de la Banda de Música de Sabadell, el 26 de novembre, una proposta ben atractiva, que inclou obertures i fantasies escrites pels millors compositors d’òpera de tots els temps. Al desembre, Sabadell Sardanista acostarà la música de cobla amb el ja tradicional Concert de Sant Esteve amb la Cobla Sabadell i la Cobla Jovenívola de Sabadell.
A més, el Principal acull el cicle de Música de Cambra de la mà de Joventuts Musicals de Sabadell, on es podran escoltar obres de Benet Casablancas, a càrrec de la formació de vent i piano Moonwinds Ensemble, el 27 d’octubre. Albert Guinovart, piano, serà la proposta del 10 de novembre. Interpretarà música de tres compositors nascuts a França al segle XIX. Per tancar la temporada el 15 de desembre el cicle organitza Mozart & Rameau, orquestra Gio Symphonia, amb obres del barroc.
Romeu i Julieta
Finalment, el Cicle d’Òpera presenta Romeu i Julieta, de Charles Gounod, a l’octubre, una de les obres cabdals de l’òpera romàntica francesa, que parteix d’un dels textos més coneguts de William Shakespeare. Aquest mateix títol serà el que representaran el dissabte 21 d’octubre, els guanyadors del 27è Concurs Mirna Lacambra, juntament amb els Cors de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès.
El segon títol, al novembre, serà la sarsuela Doña Francisquita, obra del compositor català Amadeu Vives, amb Miquel Ortega, a la direcció musical, Rita Cosentino, a la direcció d’escena, i amb el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès.
Les entrades d’aquesta temporada ja es troben a la venda a la taquilla del Teatre Principal, al web https://sabadellcultura.koobin.cat/ i a l’app Sicronitzats per a dispositius mòbils.