Els taxistes convoquen mobilitzacions de manera indefinida

Si no canvia la seva situació, cada dia de 9 a 14 hores, els taxistes col·lapsaran la principal via de Barcelona

Taxistes davant de la delegació del Govern a Barcelona. Foto: Albert Alexandre

El sector del Taxi s’ha manifestat el matí de dilluns a Barcelona en contra de la situació de precarització a la qual els llencen les noves mesures de restricció per la covid-19 Des de les 9.30 del matí una marxa lenta de taxis ha recorregut la Gran Via, des de plaça Espanya, fins al Passeig de Gràcia. Després d’aparcar els vehicles allí, mig miler de taxistes s’han dirigit a la delegació del Govern Espanyol per mostrar el seu descontentament amb les polítiques del govern i per exigir que la delegada del Govern, Teresa Cunillera dialogués amb els diferents representats sindicals del taxi.

Un cop acabada la manifestació, al voltant de les 12.30 del matí, els taxistes han anunciat en un comunicat que després de votar en assemblea que fins que no hi hagi millores, es mobilitzaran “cada dia amb els taxis, sortint des de les torres venecianes de les 9 hores a les 14 hores, fins a acabar a Passeig de Gràcia i a peu des de la delegació del Govern. Així mateix, han afegit que a partir de la setmana que ve les manifestacions viuran una escalada d’intensitat i que ja no només s’assenyalaran als responsables del govern espanyol sinó que també hi haurà protestes contra Ajuntaments i Generalitat.

El sector del taxi considera que amb la nova situació de reducció de l’activitat les possibilitats d’obtenir uns ingressos dignes són molt escasses. Segons afirmen, per poder demanar ajudes han de justificar una caiguda dels ingressos del 75% respecte a abans de la pandèmia. Aquest extrem resulta incomprensible per a Elite Taxi. Així mateix, els taxistes han reclamat que s’ajornin els pagaments de llicència de taxis, autònoms i impostos derivats del treball fins que no hi hagi una recuperació de l’activitat.

A més a més, els taxistes barcelonins han encoratjat a altres treballadors del sector en altres ciutats perquè s’uneixin a les protestes.