Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Els pantans del sistema Ter-Llobregat reservaran 350 hm3 el proper mig any

Avatar photo

175 seran per a les necessitats d’abastament, 90 per a reg, 60 per a usos ambientals i la resta per a usos d’oci

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fixat aquest dijous una reserva d’aigua dels embassaments d’uns 350 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les necessitats dels diferents usos per als propers sis mesos. La reserva d’aigua s’ha aprovat per unanimitat. Actualment els embassaments d’aquest sistema, que han registrat un important augment de reserves en els darrers tres mesos, se situen al 88 % de la capacitat total, amb 540 hm3. Dels 350 hectòmetres destinats a reserves 175 seran per satisfer les necessitats d’abastament. D’aquests, 101 provindran del Ter, 90,6 dels quals tractats a la potabilitzadora de Cardedeu (Vallès Oriental) i la resta a la de Montfullà (Gironès), i 74,7 es captaran del riu Llobregat.

L’acord s’ha pres en la reunió de la comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, on també s’han fixat en 12,6 hm3 les reserves d’aigua subterrània provinents de les captacions de Mina Aigües de Terrassa (4,2), de la potabilitzadora d’Abrera (0,5) i de la potabilitzadora de Sant Joan Despí (prop de 8 hm3), amb l’objectiu de fer un ús equilibrat i flexible de les diverses fonts d’abastament.

Pel que fa a les demandes de reg, es reserva una quantitat d’aigua de 90 hm3. D’aquests, 72,2 corresponen a la conca del Ter (repartits a través de les nou comunitats de regants gironines) i 17,7 a la del Llobregat (Sèquia de Manresa i Canal de la Dreta del Llobregat).

En la comissió també s’han fixat més de 46 hm3 (entre abril i setembre) per garantir el cabal circulant del riu Ter i 7,9 per al cabal circulant del Llobregat. Així mateix es reserven 3,4 hm3 per les activitats d’oci al Ter i uns 6,5 per a maniobres de cabal generador al Ter. També s’ha fixat un mínim de 18,3 hm3 per desembassament, per mantenir els nivells de seguretat front les riuades que es puguin donar.

A banda s’ha fixat una reserva de 3,4 hm3 per portar a terme concursos nacionals, internacionals i activitats de convivència ciutadana amb el riu Ter.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aproven la reducció de mòduls de l’IRPF per als afectats per pedregades

Notícia següent

Les Biblioteques Municipals de Reus presenten “La Penya dels Signes”

Notícies relacionades