Els Mossos aparten de la via els concentrats a Martorell contra la visita del rei

Els Mossos d’Esquadra han apartat la vintena de persones que s’han concentrat aquest divendres al matí al pont de la Plaça 19 de Martorell (Barcelona) –que passa per sobre de l’autopista AP-7– per protestar per la visita del rei Felip VI a la Seat.

L’ANC i Òmnium cultural havien convocat la concentració aquest matí a les 9.30 hores, i una mica abans han penjat una pancarta de ‘Catalunya no té rei’, visible des de l’autopista, i han exhibit des del pont cartells amb la mateixa frase.

Uns quants vehicles han començat a xiular i alguns fins i tot han cridat insults quan han vist els cartells i, cap a les 10 del matí, membres de l’ANC i Òmnium s’han queixat que els Mossos havien ordenat retirar tres de les quatre pancartes a diferents punts de Martorell on també se celebraven concentracions.

Però, en aquest punt en concret, els agents dels dos furgons dels Mossos que els han acompanyat els han permès mantenir la pancarta, tot i que els han demanat que es retirin de la part central del pont per no provocar afectacions al trànsit.

Poc després, han començat a retirar cap a una banda del pont els concentrats, els quals han respost al crit de ‘Fora les forces d’ocupació’ i els han ensenyat els cartells.

MANIFESTACIÓ DE CDR

Al marge de la manifestació d’Òmnium i l’ANC, a les 9.00 d’aquest mateix divendres estava convocada una altra protesta a la plaça Joan Serrats de Martorell també en contra de la visita del monarca que ha aplegat una altra vintena de persones.

A aquella hora han sortit de la plaça i han començat a caminar pel voral de l’AP-7 sense tallar la via, fins que han topat amb dos agents que els han barrat el pas, i han girat cua i s’han dissolt.