Els mercats municipals de Terrassa aposten per la transformació digital

Els mercats de la Independència i de Sant Pere presenten dues noves plataformes de venda en línia i repartiment a domicili

L’Ajuntament de Terrassa, a través del del Servei de Comerç i en col·laboració amb les associacions de paradistes dels dos mercats municipals, han desenvolupat dues plataformes web de venda en línia i de repartiment a domicili. Després d’haver estudiat les necessitats de cada mercat, es van seleccionar les propostes de l’empresa Genèric Disseny, guanyadora del contracte per al desenvolupament i millora de la plataforma que ja disposava el Mercat Municipal de la Independència, i de l’empresa Manzaning per crear una plataforma nova per al Mercat Municipal de Sant Pere, que no en disposava de cap.

Aquest projecte s’ha pogut dur a terme gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona a través dels fons de prestació “Suport a la digitalització dels mercats municipals”, del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals de l’any 2020. Així, el Servei de Comerç municipal, com a destinatari dels 17.058,82 euros dels fons, va decidir invertir-los en el desenvolupament i/o actualització de les plataformes de venda en línia del Mercat Municipal de la Independència (www.mercatdelaindependencia.cat) i del Mercat Municipal de Sant Pere (www.mercatdesantpereterrassa.cat).

A més, amb la voluntat de mantenir el compromís de l’Ajuntament de Terrassa amb l’impuls de la sostenibilitat, també s’ha treballat per a seleccionar el proveïdor que ambdós mercats disposaran per fer els repartiments dels productes frescos a la ciutat, que ha recaigut en la cooperativa La Terrassenca, que realitza els desplaçaments amb vehicles de zero emissions.

La regidora de Comerços i Mercats, Jennifer Ramírez, ha declarat durant la presentació d’aquestes noves plataformes, que s’ha fet aquesta tarda a la sala de premsa de l’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb el president de l’Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Sant Pere Ignasi Torras; i la presidenta del Mercat Municipal de la Independència, Yolanda Alfaro; que l’Ajuntament “Valora molt positivament l’aposta de digitalització que assumeixen ambdós mercats i entenem aquest procés com una millora en el servei que fins ara venien oferint, reforçat per aquest recurs de la Diputació de Barcelona i pel treball transversal de l’Ajuntament amb els i les representants dels paradistes”. La regidora ha afegit que: “L’activitat dels mercats municipals continuarà sent la mateixa, ara ampliant el seu radi d’influència mitjançant Internet, però sense desvirtuar el tracte amb el client ni la professionalitat dels treballadors”.

Principals novetats

Les principals novetats que s’han implementat a la pàgina web del Mercat Municipal de la Independència són l’optimització de la plataforma que ja funcionava, afegint millores en el sistema de reserves, en el procés de registre d’usuaris, un nou sistema de compra i de cistella, l’actualització de les fitxes de totes les parades amb imatges i informació complementària, així com eines de traçabilitat que permeten un millor seguiment i control de les vendes.

Respecte al Mercat Municipal de Sant Pere, s’ha creat una plataforma de marketplace amb imatges i informació de les parades, un catàleg de productes i comandes accessible per als paradistes i un sistema de comunicació directe entre la parada i el client.

Ambdues plataformes ja es troben en funcionament i els veïns i veïnes de Terrassa ja hi poden accedir per consultar tota la informació necessària per a realitzar les seves compres en línia.