Els actes vandàlics augmenten a les zones verdes amb el confinament

El veïnat de Can Baró fart de l'incivisme durant els caps de setmana al Parc dels Tres Turons

Foto: Plataforma Can Baró

En els darrers mesos s’ha fet habitual la imatge del parc dels Tres Turons envaït per centenars i inclús milers de persones durant el cap de setmana. Amb el confinament perimetral decretat per la Generalitat, molts barcelonins, com que no poden sortir de la ciutat, busquen espais verds que quedin dins del seu terme municipal i és per aquest motiu que ara la zona està sobre utilitzada.

Tot i que com asseguren des de la plataforma Can Baró, molts dels visitants d’altres barris són persones cíviques, amb aquesta situació s’estan produint molt actes vandàlics i incívics.

L’últim episodi, segons denuncia la plataforma, ha succeït a les proximitats del poliesportiu del carrer Tenerife on hi ha una àrea d’esbarjo. En les darreres setmanes ha aparegut una gran quantitat de vidres trencats com a conseqüències dels botellons que es produeixen al Mirador de la Rovira i als botellons que es produeixen en el parc.

“Hi ha gent fent pícnic al mirador que llença les ampolles cap avall o gent que fa botellon a la mateixa plaça de les Pedreres”, expliquen des de la plataforma Can Baró referint-se a la plaça que es troba al costat del poliesportiu.

El problema és greu perquè aquestes zones són utilitzades per infants que podrien patir algun tipus incident mentre juguen. “No hem tingut cap nen o nena que s’hagi fet mal… els pares i mares estem molt atents per evitar-ho”, explica una integrant de la plataforma.

Un problema endèmic

Els veïns pròxims al Parc dels Tres Turons estan en constant comunicació amb l’Ajuntament i tot i que el consistori acompleix activitats de neteja, el cert és que a la zona, la presència de policia o patrulles de civisme és molt baixa.

Això fa que el parc mostri imatges de brosses plenes d’escombraries o que durant el confinament, segons denuncia la plataforma Can Baró, es celebressin festes tot i que estava prohibit.

A més, la zona té el mirador dels Búnquers, un dels nous atractius turístics de Barcelona i que en pocs anys ha viscut una forta massificació. “Hem arribat a veure taxis passejant per la muntanya en zones que no es podia”, sentencien des del col·lectiu veïnal.