La ciutat de Barcelona serà la seu de la 15a edició del World Peace Forum, el Fòrum Mundial de la Pau, en el primer cop en la seva història que aquest esdeveniment se celebra a l’Estat espanyol. La ciutat acull del 23 al 25 de novembre aquest esdeveniment mundial l’any en què es commemora el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.
L’Ajuntament de Barcelona dona suport a l’esdeveniment que organitza anualment la Schengen Peace Foundation, amb seu a Luxemburg, i que, a Barcelona, coordina la Fundación Fomento Europeo en col·laboració amb el Reial Cercle Artístic, i amb la participació d’entitats com Foment del Treball, Esade, la Creu Roja, la Universitat de Barcelona, la Fundació Impulsa Talentum, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i el Conservatori del Liceu, entre d’altres.
El complet programa inclou la participació de 200 ponents en 55 taules rodones i de debat, exposicions al Reial Cercle Artístic, al MNAC i al Palau Martorell, concerts al Conservatori del Liceu i a la Basílica del Pi i el Mur de la Pau, situat al The River Museum, a la llera del Besòs, a Santa Coloma de Gramenet, on l’organització ha habilitat un espai per a que la ciutadania posi de manifest els seus lemes, textos i intervencions artístiques en favor de la pau. Més de 70 activitats organitzades des de la societat civil de la ciutat. Ponents com Federico Mayor Zaragoza, Michael Collins, o Ouided Bouchamaoui, dialogaran amb artistes i activistes com TVBoy, Duvan o Boniface Mwani, en un conjunt de taules rodones i propostes que es podran visualitzar al web de l’esdeveniment: https://www.barcelonaworldpeaceforum.com/.
La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, ha destacat que “Barcelona ha estat i continua sent una ciutat referent en el compromís amb la defensa dels drets humans i la pau, i volem treballar conjuntament perquè l’oportunitat de celebrar el WPF contribueixi a refermar Barcelona com a referent mundial de la pau i els drets humans”. “La celebració d’aquest esdeveniment a la ciutat és una bona ocasió per fer valdre el compromís de la ciutat i la gran riquesa associativa i emprenedora de la ciutat, amb actors socials molt diversos i forts, implicats en la justícia social i la defensa dels drets humans i també amb polítiques i serveis municipals capdavanters en la defensa d’aquests drets” ha reblat Gay.
Per la seva banda, el president del World Peace Forum, Josep Fèlix Bentz ha destacat que l’esdeveniment “sorgeix de la societat civil, de les entitats, dels col·lectius, dels acadèmics, dels artistes, per reivindicar el seu paper i la seva opinió, en la construcció de la pau al món”.