El veïnat esclata per la privatització temporal del Turó de la Peira

L'Ajuntament ha planificat instal·lar-hi un espectacle de llums fins passada l'època nadalenca

Turó de la Peira. Foto: Wikipedia

El veïnat dels barris del Turó de la Peira i Can Peguera ha esclatat davant la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona de tancar el Parc del Turó de la Peira fins al 17 de gener per dur-hi a terme una activitat lúdica privada.

Aquest esdeveniment serà segons el consistori una exhibició de “Llum naturals”. En realitat es tracta d’un espai on es celebraran espectacles comercials que coincidirà amb l’época nadalenca i que actualment manté una part del parc en obres.

Aquesta decisió ha causat un enorme malestar entre les entitats veïnals, ja que en la seva opinió s’ocupa un espai públic “de gran utilització, en barris d’elevada densitat, per promoure una activitat privada de pagament”. “És un menyspreu absolut a les necessitats del veïnat. Fer-ho en plena pandèmia quan, més que mai, necessitem espais oberts és una irresponsabilitat”, expliquen les organitzacions veïnals.

Així mateix, el veïnat considera que aquesta activitat té un cost inassolible pel barri que no respon a les necessitats de les persones que hi viuen. Les entitats afegeixen que l’Ajuntament tampoc s’ha preguntat “quin pot ser l’impacte d’aquesta actuació per a la flora i la fauna del parc, quan els projectes urbanístics més sòlids indiquen la necessitat de naturalitzar l’espai urbà ampliant el verd urbà, aquesta intervenció representa un greu retrocés”.

És per tot això que des del barri exigeixen que es rectifiqui la decisió per complet, al mateix temps que demanen que “s’obri un procés participatiu per a la reforma del parc, que és el que fa molt temps que reivindiquem”.